Mit nekem meleg, mit nekem nyár! Ha megkívánok valamit, azt biza én megfőzöm. A villamoson valaki tegnap rizses húsról beszélt,amikor is beindult a nyálelválasztásommal együtt az agyam is. Hazafele beugrottam a hentes(em)hez - vallom, hogy egy bizonyos kor után minden nőnek szüksége van saját hentesre, fodrászra és nőgyógyászra - , hogy adjon egy fél kiló szép sertés combot. Mindig megkérdezi, hogy mihez kell, mert annak megfelelően készíti nekem elő. Most is felkockázta a drága :) Éjjel még éreztem a számban az ízét a majdan elkészülendő ételnek, ezzel is fokozva a vágyat, hogy másnap nekiessek és elkészítsem. Így is lett! Bár nem rizses hús, hanem tarhonyás hús lett (valahogy most úgy éreztem ez jobban passzol a vágyaimhoz). Semmi fakszni, semmi púder, csak egyszerű, letisztult ízek és forma. Hát íme, a csoda, amit egy villamoson kezdtem áhítani...
Hozzávalók:
- 0,5 kg sertés comb
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, fűszerpaprika (édes/csípős)
- 15 dkg tarhonya
- kevés zsiradék
Elkészítése:
A felaprított hagymát a zsiradékon megdinsztelem, rádobom a felkockázott húst. Sózom, borsozom. Összepirítom őket,majd megszórom a fűszerpaprikával. Felöntöm annyi vízzel, hogy jócskán elfedje.Ha felforrt, beleöntöm a tarhonyát és lassú tűzön kb. 15 percig forralom. Majd elzárom a gázt alatta,és lefedve hagyom puhulni, bedagadni a tésztát. 10 perc után összekeverem, ekkora felszívta a szaftot és beledagadt a lébe a tarhonya, a hús pedig omlós puha. KOVÁSZOS UBORKA nélkül meg ne próbálják tálalni! Főben járó bűn lenne.