Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Pikáns, paprikakrémes hajdina tészta

2015. augusztus 16. - Heni süt neked

Amikor kicsit enyhülést hoz az idő, beindul a fantáziám. Ugyanis az őrült hőhullámban leblokkolok, már enni sincs nagyon kedvem (aki ismer tudja, ez a ritka alkalmak egyike), így a dili elmúltával fantáziám szárnyalni kezd. Így kaptam az ihletet, miután felfedeztem a spájzban egy zacskó hajdina barna tésztát. Majd szembe köszönt pár kápia paprika, a sütő kacsingatott felém, hogy most már épp ideje munkába állítanom ily hosszú munkaszünet után. Tehát minden adott volt ahhoz, hogy elkészüljön egy isteni sült paprikakrém, ami pikáns szószként lett elkészítve a hajdina tésztához. Íme:

sultpaprika_kremes_hajdina_teszta1.jpg

Hozzávalók:

  • 15 dkg hajdina barna tészta (fél csomag) - Ázsia boltokban kapható
  • sült paprikakrém
  • olívaolaj
  • lilahagyma
  • fokhagyma
  • citromlé
  • só, bors

hajdinateszta.jpg

Elkészítése: Először is beteszem a sütőbe a paprikákat és addig sütöm, amíg jó szenes nem lesz a héjuk. Ne izguljunk, ettől lesz majd olyan jó füstös íze... Ha elkészült, kivesszük és egy tálba tegyük bele, majd folpackkal lefedjük és hagyjuk a gőzben pihenni 5-10 percet. Ezzel a művelettel megkönnyítjük a megégett héj eltávolítását. Egy éles késsel felaprítjuk, majdnem püré állagot kapunk. Hozzáadjuk a sót, borsot és a fokhagymát, amit nyomón keresztül préselünk. Olívaolajat annyit adagoljunk, amitől finom, krémes lesz, olajos, de nem tolakodó, zsíros. Közben forró vízben kifőzzük a tésztát és hozzáadjuk a krémhez. A tetejét megszórjuk vékonyra szelt, lesózott lilahagymával, amire egy fél citrom levét csavarjuk. Ennyi az egész :)

Az eredmény pedig egy különleges, pikáns tészta, ami semmivel nem hasonlítható a hajdina tészta különleges íze, a paprikakrém, a hagyma és a citrom harmonikus elegye miatt. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr527710570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása