Közismert tény, hogy a férfiak, fiúk, pasik nagy része rajong a hús-krumpli kombóért. Legyen az sült, szaftos vagy bármilyen hús. A lényeg, hogy HÚS legyen. A krumpli meg az a fajta kísérő, ami elengedhetetlen, ha a kedvükbe akarunk járni. Persze nem azt mondom, hogy mást nem esznek, de ezzel a párossal egyszerűen nem lehet mellélőni. Igen ám, de azért nem árt, ha ezen az összeállításon belül valami újjal is próbálkozunk. Például a fűszerezéssel. Ez az étel kellően pikáns, mégis a férfi ízlésnek tetsző. Tapasztalat... :)
Hozzávalók 2 személyre:
- 50 dkg sertéscomb
- 50 dkg krumpli
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db alma
- zsiradék
- fűszerkeverék: só, bors, őrölt római kömény, chili pehely, rozmaring, kakukkfű
- mustár
- méz
- 2 dl fehérbor
- olaj
- tálaláshoz: újhagyma zöldje
Elkészítése:
A húst kockára vágom, befűszerezem, hozzáadok egy púpos evőkanálnyi mustárt, mézet, belenyomom a 4 gerezd fokhagymát nyomón keresztül, és végül adok hozzá némi olajat. Összekeverem, majd minimum egy órára a hűtőbe teszem. Ha van rá lehetőség, akkor egy éjszakát adjunk nekik, hogy összebarátkozzanak. Egy tepsit előkészítek, majd előmelegítem a sütőt 220 fokra. A tepsibe kevés zsiradékot teszek, majd beleöntöm a pácolt húst, a felkockázott krumplit héjastól, a negyedelt hagymákat és almákat (héjával, de magház nélkül). Felöntöm fehérborral (kb. 1,5 - 2 dl) és beteszem a sütőbe. Nem kell lefedni! Kb. 1,5 óra alatt ropogós, mégis omlós állagú tepsis, sült húst kapunk, ami biztos sikerre számíthat családunk, barátaink körében. Főleg, ha pasik is vannak... :)