Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Cukkini pörkölt kölessel, az egytálételek őrgrófja

2015. október 14. - Heni süt neked

Kaptam egy csomó cukkinit, amiből különféle ételeket készítettem. Ebből készült a cukkini spagetti és most ez a finomságos pörkölt is. Tudom, már unalmas, ahogy mindig megjegyzem, hogy lehet változatosan főzni úgyis, hogy egyszerű, gyors ebédet vagy vacsorát rittyentünk össze a családnak, avagy csak úgy magunknak... De így vagy! Szeretem a slow food kajákat, azokat is, amik kicsit pepecselősebbek, de bevallom erősségem a gyors-finom-egyszerű triász. Imádom, hogy kevés energia ráfordítással, egyszerű alapanyagokból valami istenit lehet az asztalra varázsolni. Akár egy húzós nap után is. Ez például pont olyan.

cukkiniporkolt_kolessel.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 2-3 db cukkini
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • zsiradék
  • só, bors, pirospaprika
  • 1 maroknyi köles
  • 0,5 l alaplé vagy víz

Elkészítése:

A zsiradékon megfonnyasztom a kockára vágott hagymát, rádobom a felkockázott cukkinit, sózom, borsozom, megszórom fűszerpaprikával. Majd felöntöm zöldségalaplével, de a víz is tökéletes. Lefedve hagyom felforrni, majd beleszórom a kölest és lefedve hagyom kis lángon főni kb. 10 percig. Elzárom a gázt alatta, de hagyom lefedve. A gőzben bedagad a köles, puhára fő. Tökéletes ízek, bűntelen élvezkedés, elégedettség. Ezek a szavak jutnak majd eszedbe, ha megetted. :)

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr147952736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása