Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Káposztás csirkepörkölt

2016. február 01. - Heni süt neked

Ez egy tipikusan fridzsider étel. Mármint abból a szempontból, hogy volt valami elképzelésem mit szeretnék főzni, de a hűtőben talált cuccok még rásegítettek. A fagyasztóban volt csirke felsőcomb (azt már tegnap kivettem), és savanyú káposzta, Télen ugyanis éhezem ezt a fajta c vitamin bevitelt. Szinte mindenhez ezt eszem. Mondjuk a semmilyen paradicsom helyett... Azt is tudtam, hogy pörkölt félét készítenék, arra vágytam. Így adódott az ötlet, amit valószínűleg nem én fedeztem fel, hogy legyen káposztás csirkepörkölt tarhonyával. Egybefőzve. Hát így is lett:

kaposztas_csirkeporkolt1.jpg

Hozzávalók :

  • 6 db csirke felsőcomb
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg tarhonya (kb. 2-3 maroknyi) - gm verzióban bármilyen gm apró tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors, fűszerpaprika
  • 1 ek. zsiradék
  • tejföl (ízlés szerint)

Elkészíztés:

A legáltalánosabban készített pörkölt alapot készítünk: zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra kockázott hagymát, beletesszük a combokat, mindkét oldalukat megpirítjuk kissé. Adjuk hozzá a kicsit kimosott savanyú káposztát (én egy konyhai ollóval kissé összevágom). Majd sózzuk, borsózzuk, és megszórjuk 1 evőkanálnyi fűszerpaprikával. Aki szereti a csípőset, tehet bele erős paprikát vagy csípős fűszerpaprikát. Keverjük össze az egészet alaposan, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje. Ez most hígnak fog tűnni, de ebbe főzzük majd bele a tarhonyát is. Forraljuk fel, majd 10 percig főzzük alacsony lángon, fedő alatt. Ekkor adjuk hozzá a tarhonyát, amivel további 15 percet főzzük. Ezután zárjuk el a lángot alatta és hagyjuk a fedő alatt még tovább párolódni. 10 perc pihentetés után szépen bedagad a tarhonya, de azért marad az ízletes szaftból is elég. Tálaláskor egy kanálnyi tejföllel kínálom.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr378344756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sub Rosa 2016.02.02. 09:49:30

Szia Heni!- gm verzióban bármilyen gm apró tészta Mit jelent a gm?
süti beállítások módosítása