Mert ugye a legegyszerűbb étel is meg tud dicsőülni, ha azt szeretettel, odaadással és "a kevesebb több" elvét szem előtt tartva készítjük el. Ahogy ebben az esetben is. Hiszen egy mezei paprikás rumliról (ahogy én hívom) van szó, amit néhány alapanyagból tudunk elkészíteni percek alatt. A különbség tán, hogy ez serpenyőben készült, kicsit lekapatva az alját, amitől olyan isteni sült íze lett. Egyszerűsége az igazi nagysága ennek az ételnek. Semmi faxni, semmi truváj, csak hagyma, zsiradék, jófajta fűszerpaprika, krumpli és vmi kolbász-szerű tünemény kell bele. És lélek :)
Hozzávalók 2 főre:
- 1 fej vöröshagyma
- 3 nagyobb db krumpli
- 1 páros debreceni kolbász
- 1 ek fűszerpaprika (fele csemege, fele csípős - aki így szereti)
- 1 ek paradicsompüré
- 1 ek zsiradék (libazsír ez esetben)
- só, bors
Elkészítése:
Egy serpenyőben hevítek zsiradékot, majd az apróra vágott hagymát megfuttatom rajta, sőt egy kissé le is pirítom, nem baj, ha kicsit odakap, megbarnul. Rádobom a felkockázott kolbászt, amivel együtt tovább pirítom a hagymát (kb. 3-5 percig.), amit közben fűszerezek sóval, borssal, Ezt követően belevágom a szintén kockára vágott krumplit (gusztán fog kinézni, ha nagyjából egyforma nagyságúak a kolbásszal), megszórom a fűszerpaprikával és hozzáadom a paradicsompürét, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt főzőm kb. 20 percet, amíg szépen elfövi a felesleges levét, és gyönyörűen lepirul kicsit. Kész is! házi savanyúsággal az igazi. Bár én nem szoktam, de van aki esküszik a foszlós fehér kenyérre hozzá! :)
Jó étvágyat!