Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Krémes Oreo desszert, sütés nélkül

2016. február 29. - Heni süt neked

A napokban felhívta egy barátom a figyelmemet arra, hogy bár én nem vagyok kedvelője az édességeknek, attól még az olvasóim valószínűleg rajonganak érte. Mint minden normális ember :) És valószínűleg igaza van...

Csodát ne várjatok tőlem, de a megszokott egyszerű és gyors megoldást azonban mindenképp. Még desszertben is! :) A mostani recept a trendi Oreo kekszből, némi pudingból és krémsajtból áll. Gyors és ahogy a címében is szerepel, sütés nélküli. Ripsz-ropsz össze lehet állítani, kis türelem max. csak a hűtőben eltöltött időhöz kell.

 

oreo_desszert.jpg

Hozzávalók:

  • 2 henger Oreo keksz (gm verzióban: Mester termék)
  • 10 dkg vaj 
  • 50 dkg mascarpone krémsajt 
  • 2 zacskó főzés nélküli puding, vanília ízben (gm verzióban: Balviten márka)
  • 6 dl habtejszín
  • 1, 2 l tej
  • 20 dkg porcukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer)

A fenti mennyiség egy nagyobb (18x26 cm) tepsinyi desszerthez elég. 

Elkészítése:

Törjük össze a kekszeket nagyobb darabokra. Ajánlom, hogy tegyük egy zacskóba és sodrófával ütögessük. A széttört Oreo 2/3 részét tegyük a tálba, és locsoljuk meg az olvasztott vajjal. Ezután egy nagy keverőtálban mixeljük össze a krémsajtot a pudingporral, cukorral (édesítővel) és tejjel. A habtejszínt, hidegen, hűtés után (így biztos a siker) verjük keménnyé és óvatosan keverjük hozzá a krémsajtos, pudingos mixhez. Más dolgunk már nincs is, mintsem vastagon rákenni a kekszdarabokra a krémet, majd a tetejét megszórni a maradék,apróbbra tört Oreo darabokkal. Tegyük hűtőbe pihenni 2-3 órára. Ekkora kihűl és könnyen szeletelhetővé válik. 

Nem lehet mást írni erre: MENNYEI! :)

Kipróbálásra erősen ajánlott! Jó étvágyat hozzá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr578430038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.03.02. 10:32:59

Az oreo puszta említése is egyenlő a hányingerrel. Arról nem beszélve, hogy ez egy Pilóta keksz lenyúlás.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2016.03.02. 19:44:54

@Hóhér az utolsó barátod: a hányingerrel nem vitázom, az pusztán ízlés kérdése. Ellenben az Oreo korábban létezett (1912), mint a Pilóta (1960) és ízvilágban is teljesen más a két termék.

M@minti 2016.03.05. 10:27:00

Szia! Bocsi, de mit takar az, hogy két henger? Ez a "trendi" keksz egy dobozban lakik, abban négy kis stanicli, zacsinként négy szem, párosával egymás mellé helyezett keksszel. Ezek közül melyik tekintendő hengernek? Mert a matematikai ismereteim alapján leginkább egyik sem tűnik annak... :)

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2016.03.05. 11:41:34

@M@minti: Szia! Én ilyen kiszerelésben kaptam, de természetesen a te zacskós mértékegységedből is kettő kell :)

maretz 2016.03.14. 17:33:19

Tehát akkor hány szem oreo is kell?:) 8?
süti beállítások módosítása