A napokban felhívta egy barátom a figyelmemet arra, hogy bár én nem vagyok kedvelője az édességeknek, attól még az olvasóim valószínűleg rajonganak érte. Mint minden normális ember :) És valószínűleg igaza van...
Csodát ne várjatok tőlem, de a megszokott egyszerű és gyors megoldást azonban mindenképp. Még desszertben is! :) A mostani recept a trendi Oreo kekszből, némi pudingból és krémsajtból áll. Gyors és ahogy a címében is szerepel, sütés nélküli. Ripsz-ropsz össze lehet állítani, kis türelem max. csak a hűtőben eltöltött időhöz kell.
Hozzávalók:
- 2 henger Oreo keksz (gm verzióban: Mester termék)
- 10 dkg vaj
- 50 dkg mascarpone krémsajt
- 2 zacskó főzés nélküli puding, vanília ízben (gm verzióban: Balviten márka)
- 6 dl habtejszín
- 1, 2 l tej
- 20 dkg porcukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer)
A fenti mennyiség egy nagyobb (18x26 cm) tepsinyi desszerthez elég.
Elkészítése:
Törjük össze a kekszeket nagyobb darabokra. Ajánlom, hogy tegyük egy zacskóba és sodrófával ütögessük. A széttört Oreo 2/3 részét tegyük a tálba, és locsoljuk meg az olvasztott vajjal. Ezután egy nagy keverőtálban mixeljük össze a krémsajtot a pudingporral, cukorral (édesítővel) és tejjel. A habtejszínt, hidegen, hűtés után (így biztos a siker) verjük keménnyé és óvatosan keverjük hozzá a krémsajtos, pudingos mixhez. Más dolgunk már nincs is, mintsem vastagon rákenni a kekszdarabokra a krémet, majd a tetejét megszórni a maradék,apróbbra tört Oreo darabokkal. Tegyük hűtőbe pihenni 2-3 órára. Ekkora kihűl és könnyen szeletelhetővé válik.
Nem lehet mást írni erre: MENNYEI! :)
Kipróbálásra erősen ajánlott! Jó étvágyat hozzá!