Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Böjti kényeztetés: brokkoli lepények

2016. március 07. - Heni süt neked

Húsvét előtt sokan tartják a 40 napos nagyböjtöt. Van, aki csak a kisböjtöt, és van olyan, aki csak a szervezetére hallgatva kívánja a könnyebb ételeket. És persze olyanok is vannak, akik halkan sikkantva kapnak a fejükhöz: JÖN A BIKINI SZEZON! Aztán ott a mániákus fogyókúrázók csapata, és ne feledjük azokat sem, akik egyszerűen csak egészségesen próbálnak élni a mai, rohanóvilágban. Nem könnyű egyik sem. De ha ilyen csábító ételt kínálunk, akkor azért könnyebb a helyzet. Ez a brokkoli lepény ízletes, gyors, egyszerű, kalóriaszegény, és nassként is funkcionál, nem csak főételként. Ez utóbbinál javaslom, hogy valami finom mártogatóst adjunk hozzá. Persze lightosat : joghurtos-fokhagymás, joghurtos-kapros, vagy  épp sovány sajtot reszelve és elkeverve egy kis joghurttal. Hmmm, mennyei kombó :)

brokkoli_fasirt1.JPG

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli (0,5 kg)
  • 1/2 fej hagyma
  • 2 db tojás
  • só, bors, szerecsendió
  • 2 ek. zabkorpa
  • 2 ek. kukorica keményítő

 

Elkészítése:

Szedjük rózsáira a brokkolit és tegyük egy késes aprítóba. Tegyük hozzá a fél fej hagymát és daráljuk apróra. Szedjük egy tálba, üssük rá a 2 tojást, adjuk hozzá a keményítőt és a zabkorpát, fűszerezzük sóval, borssal, valamint a frissen reszelt szerecsendióval. Keverjük jó alaposon össze, majd vizes kézzel formázzunk lepénykéket belőle. Egy teflon serpenyőben, zsiradék nélkül süssük ki mindkét oldalán kb. 3-3 percig. Kívül ropogós, belül puha. Egyszerűen mennyei. Selymesen simogatja az ízlelőbimbóinkat, a gyomrot kíméli, kalória alig van benne, szóval mindenki csak jól jár vele... Kalandra, ízekre fel! :)

Jó étvágyat!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr678452668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Felicia Almas 2016.03.07. 21:46:39

Ebbol mennyi lesz Heni?Lehet holnap kiprobalom, eddig csak jol jartam a receptjeiddel! xx

cct 2016.05.31. 18:32:15

Ma megsütöttem kis változtatásokkal (nem volt itthon zabkorpa, zsemlemorzsával helyettesítettem és reszeltem bele egy kis parmezánt is), isteni lett a grillkolbászokhoz köretnek :)

Tökönrúgott Feleségek 2016.06.07. 21:55:27

nagyon jól hangzik, de én megbolondítanám egy kis fokhagymával is :)
süti beállítások módosítása