Húsvét előtt sokan tartják a 40 napos nagyböjtöt. Van, aki csak a kisböjtöt, és van olyan, aki csak a szervezetére hallgatva kívánja a könnyebb ételeket. És persze olyanok is vannak, akik halkan sikkantva kapnak a fejükhöz: JÖN A BIKINI SZEZON! Aztán ott a mániákus fogyókúrázók csapata, és ne feledjük azokat sem, akik egyszerűen csak egészségesen próbálnak élni a mai, rohanóvilágban. Nem könnyű egyik sem. De ha ilyen csábító ételt kínálunk, akkor azért könnyebb a helyzet. Ez a brokkoli lepény ízletes, gyors, egyszerű, kalóriaszegény, és nassként is funkcionál, nem csak főételként. Ez utóbbinál javaslom, hogy valami finom mártogatóst adjunk hozzá. Persze lightosat : joghurtos-fokhagymás, joghurtos-kapros, vagy épp sovány sajtot reszelve és elkeverve egy kis joghurttal. Hmmm, mennyei kombó :)
Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli (0,5 kg)
- 1/2 fej hagyma
- 2 db tojás
- só, bors, szerecsendió
- 2 ek. zabkorpa
- 2 ek. kukorica keményítő
Elkészítése:
Szedjük rózsáira a brokkolit és tegyük egy késes aprítóba. Tegyük hozzá a fél fej hagymát és daráljuk apróra. Szedjük egy tálba, üssük rá a 2 tojást, adjuk hozzá a keményítőt és a zabkorpát, fűszerezzük sóval, borssal, valamint a frissen reszelt szerecsendióval. Keverjük jó alaposon össze, majd vizes kézzel formázzunk lepénykéket belőle. Egy teflon serpenyőben, zsiradék nélkül süssük ki mindkét oldalán kb. 3-3 percig. Kívül ropogós, belül puha. Egyszerűen mennyei. Selymesen simogatja az ízlelőbimbóinkat, a gyomrot kíméli, kalória alig van benne, szóval mindenki csak jól jár vele... Kalandra, ízekre fel! :)
Jó étvágyat!