Hát, igen. Úgy gondolom, hogy ezt az osso-bucco dolgot túldimenzionálják. Na nem az ételt illetően, hanem az elkészítésére vonatkozóan. Ugyanis ezt az ételt egyáltalán nem bonyolult elkészíteni. Igaz, kissé időigényes, de miután a sütőben sül 3-4 órát, így nem a tűzhely mellett állva kell szobroznunk. Szóval az a cca. 30 perc előkészítési idő kismiska az eredmény nagyszerűségéhez képest. A sütési időben pedig bármit csinálhatunk, amit csak akarunk...
Na, de a hentes! Na, az viszont nagyon fontos. Mert általában itthon a marhalábszárat nem szokták így felszeletelni, bár egy-két hely már rászokott. Azonban, ha van egy igazán jó hentesünk, akkor ha jelezzük előre neki, hogy ezt szeretnénk főzni, biztos megoldja ezt a problémának nem nevezhető "ügyet".
Egy biztos, az osso-bucco mindig siker, az első falattól az utolsóig. :)
- 2 ek zsiradék (ez lehet olaj, de ebben az esetben libazsírt vagy sertészsírt javasolnék, 1 evőkanálnyit)
- 2 vastagabb szelet marhalábszár keresztben, velős csontrésszel
- 1 fej vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 pohár (2 dl) vörösbor
- 2 ek paradicsompüré
- 1-2 db babérlevél
- 2 szál friss kakukkfű (szárított is megfelel)
- 4 pohár (8dl) húsalaplé
- só, bors
- 1 cs. petrezselyem