Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Bolondos tavaszkirálynő, avagy pirított káposzta csirkével

2016. május 15. - Heni süt neked

Egy igazi üde, tartalmas, ízkavalkád ez az egytálétel. Csupa friss zöldség, puha, mégis ropogós csirkemell csíkok, kevés, de aktív fűszerélmények. Ez mind, mind a pirított káposzta csirkével. Az már teljesen mellékes, hogy kalóriaszegény, de laktató étel, ami mindenkinek csak egészségére válik. Az sem elhanyagolandó,hogy összesen 15 perc előkészítést igényel (zöldség aprítás), bár ezt is megúszhatjuk, ha konyhai aprítógépet használunk. A további cca. 35 perc már nélkülünk zajlik a serpenyőben. Persze nem árt olykor ránézni és kavarni rajta egyet. Az ízei egyediek, az elkészítése egyszerű. Mit akarhatnánk még egy könnyű ebédtől/vacsorától? :)

piritott_kaposzta_csirkevel.jpg

Hozzávalók:

  • 3 ek olívaolaj
  • fél csirkemell
  • 1 kisebb darab fejes káposzta
  • 2 csomag újhagyma (zöldjével)
  • 2 db sárgarépa
  • fél kaliforniai paprika (vagy kápia)
  • 3 db paradicsom
  • 3 db babérlevél
  • só, bors, bazsalikom

 

piritott_kaposzta_csirkevel1.JPG

 

Elkészítése:

Melegítsünk elő egy serpenyőt, öntsük bele az olajat és tegyük rá a felcsíkozott csirkemellet. Pirítsuk addig, amíg aranybarna nem lesz. Amíg pirul a hús, karikázzuk fel az újhagymát (zöldjével együtt), vágjuk vékony szeletekre a káposztát, a répát és a paprikát. Adjuk a csirkéhez a hagyma fehér részét, a káposzta, répa és paprika csíkokat. Sózzuk, borsozzuk, tegyük hozzá a babérleveleket, Fedjük le a serpenyőt, és pároljuk össze kb. 10 percig az egészet alacsonyabb lángon. Egy botmixerrel pürésítsük a paradicsomokat, öntsük a káposztához és fedő nélkül pirítsuk tovább a csirkés zöldséget, ami időközben kevés levet engedett. Szórjuk meg az újhagyma zöldjével. Addig süssük így együtt az egészet, amíg elpárolog a leve, és kis pörzsanyagot nem kap a káposztás keverékünk. A rápiruló paradicsomhúsnak mennyei íze van a sült káposztás csirkén. Ezzel el is készültünk ezzel a csodás, egészséges, kalóriaszegény, és mindezek mellett isteni étellel. Könnyű, tartalmas és izgalmas ízek kavalkádja. Tálaláskor kevés bazsalikom levéllel szórjuk meg. Kipróbálásra erősen ajánlott!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr158713588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása