Amerika középnyugati részén nagy előszeretettel készítik el az alábbi salátát, ami valljuk be őszintén itthon is nagy népszerűségnek örvendhetne, ha többen ismernék. Csak előnyei vannak: teljesen vega, sőt vegán, valamint gluténmentes. Nagyon hamar elkészül, kb. 5-8 perc. Továbbá ízes, zamatos, tökéletes köret sült húsokhoz, BBQ partira, vendégségbe, összejövetelekre vagy egyszerűen csak magunknak. Kínálhatunk hozzá tortilla chips-et, pikáns csirkeszárnyakat, szinte bármit.
Hogy a nevét honnan kaphatta? Hát lódítsuk meg a fantáziánk, és a fekete, apró szemű babot álmodjuk kaviárnak. Más köze nemigen van az eredetihez. De ezt jólelkűen nézzük el nekik.
Élvezkedésre fel! :)
Hozzávalók:
- 1 dl olívaolaj
- 1 ek cukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer)
- 2 ek fehérbor ecet
- 1 tk chilipehely
- 1 tk só
- 25 dkg paradicsom
- 1 doboz apró szemű fekete bab
- 1 doboz gyöngybab
- 15 dkg fagyasztott morzsolt csemege kukorica
- 1 fej lilahagyma
- 1 zöld színű paprika
- 1 piros színű paprika
- 1 csokor korianderzöld vagy petrezselyem
Elkészítése:
Egy nagy keverőtálba öntsük az olajat, ecetet, cukrot, sót és chilipehelyt. Tegyük hozzá a leöblített konzerveket, a főtt kukoricaszemeket (jobban szeretem ezt, mert a konzerv tele van cukorral, feleslegesen), az apró kockára felvágott hagymát, paradicsomot és paprikát. Keverjük jól össze az egészet. Legalább egy órát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek. De legjobb egy éjszakán át.
Tálalni viszont szobahőmérsékleten tálaljuk. A tetejét szórjuk meg a felaprított korianderrel vagy ha ezt nem szeretjük, akkor petrezselyemmel.
Jó étvágyat!