Szakadt az eső, és semmi kedvem nem volt kimenni vásárolni. Így maradt az a megoldás, hogy szemrevételezve a hűtő tartalmát kitaláljak valami igazán finom, csábító és gyorsan elkészíthető egytálételt. Az akció sikerült. Szerintem. Ugyanis találtam cukkinit, pár szem újkrumplit, volt otthon hagyma, és a titkos fegyvereim: a fűszereim. Tehát nem volt nehéz dolgom összeütni ezt a pörköltös cukkinis, újkrumplis, zsályás ragut. Íme:
Hozzávalók:
- 2 kisebb cukkini
- 6-8 db kisebb újkrumpli
- 2 fej hagyma
- 1 db nagyobb paradicsom
- pár csík húsos szalonna, fél szál kolbász (opcionális)
- kevés olaj
- só, bors
- 1 ek fűszerpaprika
- ázsiai fűszerek (felturbózni az ízeket - opcionális)
- pár levél zsálya (opcionális)
- 2-3 dl víz
Pár szót az ázsiai fűszerekről:
érdemes beszerezni egy-egy üveggel ezekből, mert mindig jól jöhet egy kis íz felpezsdítéshez bizonyos ételeknél. Könnyen összeüthetünk valami különleges kínai tésztát, vagy sült húst. Bármit. Általában 1000 Ft körüli áron kaphatóak szinte bármelyik Ázsia boltban. Drágának tűnhet, de nagyon sokáig kitart. Ha valaki nem használja naponta, akkor félévig is elég lehet. Sőt tovább is. Szóval megéri a pénzét! :)
Elkészítése:
Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk. (Ekkor kerülhet bele a szalonna és/vagy kolbász is.)Tegyük bele a félbe vagy negyedbe vágott kis újkrumplikat és a felkockázott paradicsomot is. Szórjuk meg a fűszerpaprikával, valamint ha van otthon és szeretjük, akkor 1 evőkanál koreai BBQ szószt, egy evőkanálnyi édes chili szószt, és ha még a csípős ízt is szeretjük, akkor egy jó adag Sriracha-t. Keverjük jó össze, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy épp csak ellepje.Ha már felforrt, vegyük takarékra a lángot, és hagyjuk, hogy lesüljön a szaft, legyen sűrű,krémes mire megfő a krumpli. A zsályát a tetejére szórtam, így mikor tálaltam, belekeveredett és isteni zamatot kölcsönzött az ételnek ez a pár levél zöldfűszer.
Jó étvágyat hozzá!