Savanykás áfonya, édes szuper csokis tészta,gyors elkészítés, fantasztikus ízek a szánkban. Mi másra vágyhat egy nassolásra vágyó? Szerintem ez a pite könnyedségével és telt aromájával maga a mennyország. Könnyed kísérője lehet egy nyári ebédnek vagy egy kellemes délután főszereplője is akár... Megéri kipróbálni! :)
Hozzávalók:
- 8 dkg natúr kakaópor
- 7 dkg liszt - gm diétában rizsliszt
- 3 dkg keményítő
- 1 tk sütőpor
- fél tk szódabikarbóna
- 5 dkg cukor - vagy bármilyen édesítő
- 3 dl víz
- 10 dkg kék áfonya
- 2 dl tejszín - lm diétában növényi tejszín
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Egy kapcsos tortaforma aljára tegyünk egy darab sütőpapírt (nem baj ha kilóg a szélén, sőt), majd kapcsoljuk össze a formát. Ha tapadásmentes a forma akkor nem, de amúgy nem árt vajjal vagy olajjal körbekenni és kicsit kilisztezni az oldalát.
A száraz anyagokat keverjük össze, majd a vizet hozzáadva alaposan dolgozzuk össze. Öntsük a tésztát a tortaformába. A tetejére szórjuk az áfonyát. Tegyük a sütőbe és 20-25 percig süssük. A tűpróba ajánlott, mielőtt kivennénk. Hagyjuk 5 percet pihenni, majd ha kicsit ragadni az oldalára a tészta, egy tompa késsel vágjuk körbe, így biztosan és könnyen leválik a formáról.
Kevés tejszínnel meglocsoljuk a tetejét, ezzel téve fel a koronát az egészre.
Bármikor, bárkinek ajánlom! Egyszerű, könnyű, isteni.
Jó étvágyat!