Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Egy ütős íz cunami: csirkés, kolbászos egytálétel

2016. augusztus 13. - Heni süt neked

 Ez tényleg egy ütős kaja, de nem attól, mert annyira nehéz és megterhelő étel, hanem azért, mert annyira fantasztikus ízek keverednek benne és így az összhatás, az élmény szinte mellbevágóan mennyei. Az ember csak még és még akar belőle enni. Nem akarja abbahagyni az élvezetet, amit ez az egyszerűségében nagyszerű étel kínál. Fűszeres babágyon sült csirkecombok és kolbászok. Ropogósak, mégis omlósak, az ízek, zamatok csak úgy olvadnak szét a szánkban. Összességében nézve alkotnak valami csoda harmóniát, ahol semelyik összetevő nem tolakszik előre, hanem jó csapatjátékosként, együtt alkotnak valami elképesztően finomat.

csirkes_kolbaszos_egytal_1.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 doboz füstölt (vagy sima) fehérbab konzerv
  • 2 db fűszeres kolbászt (grill vagy sütnivaló)
  • 2 db felső csirkecomb (itt három van, mert annyi volt nekem a hűtőben)
  • 2-3 dl passzírozott paradicsom ( Passata - bármelyik márka)
  • só, bors, friss kakukkfű, rozmaring
  • füstölt pirospaprika - opcionális, de nagyon megbolondítja
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vastagszelet szikkadt kenyér, durvára darálva
  • kevés olívaolaj

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Egy tűzálló tálba kevés olívaolajat öntünk, majd a levétől megszabadított babot öntünk bele. Tegyük rá a friss zöldfűszereket, a szétnyomott fokhagymát, kicsit sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk egy-két teáskanálnyi füstölt pirospaprikával. Öntsük rá a paradicsomot. Most ezt tegyük félre pár percre.

Egy serpenyőben kevés olajon süssük elő a csirkecombok mindkét oldalát, kb. 3-3 percet oldalanként. A lényeg, hogy kapjon egy kis pörzsanyagot. 

Tegyük a babos megágyazás tetejére a combokat bőrével felfelé és a kolbászokat. Szórjuk meg az egész tetejét a durvára darált kenyérmorzsával (ettől az egész finom ropogós lesz). Toljuk be a sütőbe nagyjából 45 percre, de inkább figyeljük, hogy mikor lesz jó ropogós a kolbász és a csirke egyaránt. Sütőtől függ, hogy mennyi ideig sütjük, ezért hagyatkozzunk inkább a szemünkre :) Ne szurkáljuk meg a húsokat, mert akkor kijön belőlük a finom pecsenyelé és csak kiszárítjuk ezzel.

Ha elkészült, akkor a bab puha, szinte krémes lesz, ahogy belesül szinte a paradicsomba, a szélei azonban ropogósak, ugyan úgy, ahogy a kolbász és a csirkecomb is. 

Tálaláskor kevert salátát vagy kovászos uborkát kínáljunk hozzá! Mennyei eledel ez így együtt.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9610407828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása