Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Brutál egytál

2016. szeptember 01. - Heni süt neked

Ez most tényleg az. Úgy alakult, hogy a lakásban egy-két dolgot helyre kellett pofozni és ezt a szent feladatot 2 markos barátom vállalta magára. Igen ám, de mit adjak ebédre nekik? Váratlanul jöttek, csak ekkor értek rá. Helyzetbe kellett magam hozni, és improvizálnom kellett. Szerintem jól sikerült. Legalábbis a tisztára nyalt tányérok ezt mutatták :) 

brutal_egytal2.jpg

Hozzávalók:

  • 0,5 kg savanyú káposzta
  • 1 doboz konzerv nagyszemű vajbab
  • 1 szál kolbász (bármilyen) - de el is hagyható, akkor vega, vegán étel lesz
  • 2 maroknyi kisméretű kagylótészta - vagy gm tészta/rizs
  • 2 fej hagyma
  • 2 db paradicsom
  • só, bors
  • (füstölt) fűszerpaprika
  • kevés olaj
  • 1 csipet cukor ízlés szerint - vagy ennek megfelelő édesítő

brutal_egytal.jpg

Elkészítése:

Kevés olajon dinszteljük meg az apró kockára vágott hagymát. Majd tegyük bele nagyobb darabokban a kolbászt. Pirítsuk össze őket. Most jöhet a savanyú káposzta. Egy ollóval fel szoktam vágni a kényelmesebb fogyasztása miatt, hogy ne csapkodjon össze-vissza, amikor esszük. Fűszerezzük ízlés szerint. A füstölt pirospaprika ad neki egy kis plusz zamatot, én gyakran használom. Öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven elfedje. Fedő alatt hagyjuk, hogy felforrjon, majd tegyük bele a levétől megszabadított babot. Érdemes tartani otthon konzerv babot, nem tudni mikor jöhet jól egy gyors ebédhez, vacsorához. Ráadásul már olcsón, egész jó minőségben lehet kapni őket (Kb. 200 Ft). Óvatosan keverjük össze, de vigyázzunk, ez a bab már puha, ne törjük össze! Végül a forrásban lévő levesbe tegyük a tésztát vagy a rizst és pár percig főzzük . Majd zárjuk el a gázt alatta és lefedve hagyjuk pihenni a gőzben. Kb. 15 perc alatt beledagad a lébe, ami ettől sűrű, se nem leves, se nem ragu állagot ölt. Egy igazi egytálétel készült el pár perc alatt, ami nagyon ízletes, zamatos és olyan alapanyagokból áll össze, ami szinte mindig van otthon. De ha esetleg pont ezek nincsenek is, rögtönözzünk! Bőven helyettesíthető bármelyik tétel szinte bármivel. Ez csak egy alap. Nekem ezek voltak most itthon. 

Ne feledjük, hogy egy ilyen ételt bármikor össze tudunk ütni. Én is elkészítem még biztosan ezt a rögtönzött kreációt. Mert megérdemli :)

Jó étvágyat hozzá! 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr6711493804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása