Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Csokis puffatag

2016. október 15. - Heni süt neked

10 perc sütés és az eredmény kb. 22 db süti? Hogy mi ez? A válasz egyszerű. Csokis puffatag. Ez a puszedlihez hasonlatos, de annál könnyebb, lazább állagú, csupacsokis tünemény a világ legegyszerűbb sütijeinek egyike. Semmi mást nem kell tennünk, mint a spájzban biztosan megtalálható összetevőket egy tálba öntjük, keverjük, formázzuk, sütjük. És ennyi! Kipróbálásra erősen ajánlott!

csokis_puffatag.jpg

Hozzávalók:

    • 5-6 ek natúr kakaópor
    • 15 dkg cukor vagy ennek megfelelő édesítő
    • 20 dkg liszt vagy Schar mix C
    • 2 tk sütőpor
    • 1 nagy csipet só
    • 1 dl olaj
    • 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 1,5 tk vanília kivonat
    • 3 db tojás
    • porcukor  - opcionális

csokis_puffatag1.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy tálba szórjuk bele a kakaót, cukrot, lisztet, sütőport és sót. Ha nagyon fel akarjuk turbózni, akkor egy kis maroknyi felaprított étcsokit is adhatunk hozzá.  Tegyük egy kicsit félre, amíg egy másik tálban összekeverjük a tojásokat, az olajat és a vaníliát. Folyamatosan adagolva a nedves hozzávalókhoz a száraz hozzávalókat, keverjük össze az egészet alaposan. Akkor lesz jó a tésztánk, ha sötét és ragadós.Fedjük le a tálat és hagyjuk pihenni 1 órát hűs helyen, mondjuk a fridzsiderben. De a legkényelmesebb, ha este összedobjuk a tésztát és a hűtőben hagyjuk egy éjjelen át. A következő lépés, hogy egy sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. 2-3 csapott evőkanálnyi tésztából formázzunk a kezünkkel labdákat, forgassuk meg porcukorban (ha nem akarunk cukrot használni, hagyjuk ki ezt a lépést nyugodtan) és tegyük a tepsire. Két labdácska között hagyjunk kis helyett, hiszen meg fognak nőni a puffatagjaink. Süssük 10-15 percig az előmelegített sütőben addig, amíg be nem repedezik, ahogy az a fenti képen is látszik. Ha elkészült, tegyük egy rácsra, ahol könnyen és egyenletesen tud kihűlni. Ha maradna, akkor zárt üvegben akár egy hétig is eláll. De nem lesz rá ideje, higgy nekem...

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5711780865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pi Anett 2016.10.17. 19:28:16

Mindent betartottam, de annyira ragad, hogy formázhatatlan :( Arányok biztos jók a receptben? Vagy hol ronthattam el?

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2016.10.17. 19:31:33

@Pi Anett: szia Anett! nem. az arányok jók. ha betartottad, hogy a hűtőben pihentetted min. 1 órát. akkor ez a ragacsos állapot, amilyennek lennie kell, teljes mértékben formázható lesz. ilyennek kell lennie.
süti beállítások módosítása