10 perc sütés és az eredmény kb. 22 db süti? Hogy mi ez? A válasz egyszerű. Csokis puffatag. Ez a puszedlihez hasonlatos, de annál könnyebb, lazább állagú, csupacsokis tünemény a világ legegyszerűbb sütijeinek egyike. Semmi mást nem kell tennünk, mint a spájzban biztosan megtalálható összetevőket egy tálba öntjük, keverjük, formázzuk, sütjük. És ennyi! Kipróbálásra erősen ajánlott!
Hozzávalók:
- 5-6 ek natúr kakaópor
- 15 dkg cukor vagy ennek megfelelő édesítő
- 20 dkg liszt vagy Schar mix C
- 2 tk sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 1 dl olaj
- 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 1,5 tk vanília kivonat
- 3 db tojás
- porcukor - opcionális
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tálba szórjuk bele a kakaót, cukrot, lisztet, sütőport és sót. Ha nagyon fel akarjuk turbózni, akkor egy kis maroknyi felaprított étcsokit is adhatunk hozzá. Tegyük egy kicsit félre, amíg egy másik tálban összekeverjük a tojásokat, az olajat és a vaníliát. Folyamatosan adagolva a nedves hozzávalókhoz a száraz hozzávalókat, keverjük össze az egészet alaposan. Akkor lesz jó a tésztánk, ha sötét és ragadós.Fedjük le a tálat és hagyjuk pihenni 1 órát hűs helyen, mondjuk a fridzsiderben. De a legkényelmesebb, ha este összedobjuk a tésztát és a hűtőben hagyjuk egy éjjelen át. A következő lépés, hogy egy sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. 2-3 csapott evőkanálnyi tésztából formázzunk a kezünkkel labdákat, forgassuk meg porcukorban (ha nem akarunk cukrot használni, hagyjuk ki ezt a lépést nyugodtan) és tegyük a tepsire. Két labdácska között hagyjunk kis helyett, hiszen meg fognak nőni a puffatagjaink. Süssük 10-15 percig az előmelegített sütőben addig, amíg be nem repedezik, ahogy az a fenti képen is látszik. Ha elkészült, tegyük egy rácsra, ahol könnyen és egyenletesen tud kihűlni. Ha maradna, akkor zárt üvegben akár egy hétig is eláll. De nem lesz rá ideje, higgy nekem...
Jó étvágyat!