Ősz. Ez bizony vitathatatlanul a sütőtök időszakának kezdete. És milyen jó is ez. Elkészítési módjainak tárháza kimeríthetetlen. Most épp egy sitty-sutty elkészülő ropogós, sokmagos falatkákat ajánlok szeretettel. Ha már úgyis sütünk tököt, akkor mindig marad egy kevés. Ennek a felhasználásával készül az alábbi süti is. Ami isteni finom. Ami édes, de mégsem. Amit ehetnek vega, vegán, glutén- és laktózérzékeny,valamint paleo diétát követők.De nem ettől finom. Hanem attól, hogy csupa finomság van benne, ami egészséges és nagyon, nagyon ízletes. Lássuk!
Hozzávalók:
- pár ek sült sütőtök
- 3 ek (kókusz)olaj
- 4 ek méz - vegán megoldásban juharszirup
- 1,5 tk mézeskalács fűszerkeverék
- nagy csipet só
- 2 tojás - vegán megoldásban: 1 tojásnak megfelel: 1 ek chia magot őröljünk meg és keverjünk össze 3 ek vízzel, hagyjuk pihenni 15 percig.
- 10 dkg darabolt dió
- 1/2 marék pirított tökmag
- 1/2 marék aszalt áfonya
- 1/2 marék felaprított min. 70%-os étcsokoládé
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Először keverjük össze a sütőtökpürét, kókuszolajat, mézet, tojást sót, valamint a fűszerkeveréket egy tálban addig, amíg mindent összetevő alaposan elvegyül. Ezután adjuk hozzá a különböző magvakat, a szárított áfonyát és a csokidarabokat. Az egészet alaposan keverjük át. Sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzunk egy-egy evőkanállal a magos keverékből. Az előmelegített sütőben 15 percig süssük. Hagyjuk kihűlni, majd már ehetjük is. Nagyon hamar elkészül és mennyei eledel. Az utolsó morzsáig tessék kiélvezni! :)
Jó étvágyat!