Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sajtos húsgombóc falatok

2016. november 17. - Heni süt neked

Ez aztán egy igazi kényeztető hús-tészta-sajt kombó, aminek egyszerűen nem lehet ellenállni. Na, de ki akarna? A hús része fűszeres kolbászhúsból és darált sertéshúsból áll, van benne sajt és egy finom tészta alap. Mindez ropogósra sütve. Egy pofa sör mindenképp dukál hozzá. 

toltott_husgomboc_falatok.jpg

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg jó minőségű sütnivaló kolbász (csípős)
  • 25 dkg sajtkrém - lm diétában pl. lm Philadelphia
  • 15 dkg liszt - gm diétában rizsliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 0,5 dl olaj
  • só, bors
  • őrölt zsálya, kakukkfű, rozmaring - opcionális
  • ha szükséges pár kanál hideg víz
  • 10 dkg sajt (pl. cheddar vagy jó minőségű trappista)

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Míg melegszik a sütő, egy keverőtálban mixszeljük össze a bélből kiszedett kolbászhúst, a darált húst, és az összes többit. Először a húsféléket, aztán a sajtokat, majd legvégül a lisztet, sütőport, olajat. Fűszerezzük, majd formázzunk kisebb gombócokat belőle. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire és 20-25 percig süssük,illetve amíg aranybarnára nem sülnek.

Ennyi! Egyedi, különleges, pikáns. Mi kell még téli napokra? :)

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9011947917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása