Ez aztán egy igazi kényeztető hús-tészta-sajt kombó, aminek egyszerűen nem lehet ellenállni. Na, de ki akarna? A hús része fűszeres kolbászhúsból és darált sertéshúsból áll, van benne sajt és egy finom tészta alap. Mindez ropogósra sütve. Egy pofa sör mindenképp dukál hozzá.
Hozzávalók:
- 25 dkg darált sertéshús
- 25 dkg jó minőségű sütnivaló kolbász (csípős)
- 25 dkg sajtkrém - lm diétában pl. lm Philadelphia
- 15 dkg liszt - gm diétában rizsliszt
- 1 tk sütőpor
- 0,5 dl olaj
- só, bors
- őrölt zsálya, kakukkfű, rozmaring - opcionális
- ha szükséges pár kanál hideg víz
- 10 dkg sajt (pl. cheddar vagy jó minőségű trappista)
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Míg melegszik a sütő, egy keverőtálban mixszeljük össze a bélből kiszedett kolbászhúst, a darált húst, és az összes többit. Először a húsféléket, aztán a sajtokat, majd legvégül a lisztet, sütőport, olajat. Fűszerezzük, majd formázzunk kisebb gombócokat belőle. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire és 20-25 percig süssük,illetve amíg aranybarnára nem sülnek.
Ennyi! Egyedi, különleges, pikáns. Mi kell még téli napokra? :)
Jó étvágyat hozzá!