Szeretnéd a világ legegyszerűbb, leggyorsabb és legfinomabb almás pitéjét elkészíteni? Tessék! :)
Itt egy isteni recept, egy bizonyos Sarlotka, a nagy orosz hon egyik legkedveltebb almás pitéje. Népszerűségének oka abban rejlik, hogy ez az édesség kevés összetevőből áll, ráadásul mind olyan, ami mindig megtalálható otthon, nem beszélve arról, hogy gyorsan és könnyedén elkészíthető. Továbbá alacsony a szénhidrát és a cukor tartalma, és tejmentes.
Egyszerűsége megkapó, semmi fakszni, semmi fölös puccosság, csak az eredeti ízek. És ettől olyan jó!
Hozzávalók:
- 80 dkg alma
- 1 ek őrölt fahéj
- 2 tk olaj - kókusz olajat javaslok
- 4 ek méz - vagy eritrit
- 3 tojás
- 150 g liszt - gm diétában Shar lisztkeverék
- 1 nagy csipet só
- 2 tk sütőpor
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Pucoljuk meg és kockázzuk fel az almákat. Szórjuk meg fahéjjal és az olajjal. Keverjük alaposan össze az almával, majd tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Keverjük össze a tojásokat a mézzel, a liszttel, a sóval és a sütőporral. Tejföl sűrűségűnek kell lennie. Öntsük az egészet az almakockák tetejére.
Mehet is a sütőbe.
Süssük kb. 40-45 percig, de az az igazi, ha tűpróbával győződünk mjeg arról, hogy valóban átsüt-e a tésztánk! Vegyük ki a sütőből és hagyjuk 30 percet hűlni. Ekkor már lehet szeletelni. Ha úgy kívánjuk, egy kis porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
Ilyen egyszerű az egész!
Jó étvágyat!