Hol vagytok gyöngyhagymák? Ti zseniális finomságok... Elfeledkeztünk rólatok. Méltánytalanul. Pedig mennyi finomság készülhet belőlek. Nem csak savanyítani lehet, de salátákba, köretnek is kiváló ez a zöldség. Ez a mostani recept is egy fantasztikus különlegesség, amit bármikor elkészíthetünk, biztos siker. Használjuk bátran és gyakrabban ezt az apró csodát!
Hozzávalók:
- 0,5 kg savanyított gyöngyhagyma
- 4 ek vaj/margarin
- 1,5 dl alaplé
- 2 ek barna cukor
- 1 tk friss kakukkfű
- só, bors
- pár csepp a hagyma levéből
Elkészítése:
Egy edényben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lecsepegtetett gyöngyhagymát, alaplevet és a cukrot. Forraljuk össze. Hagyjuk, hogy a lé elpárologjon és egy szép mázas szósz képződjön. Ez kb. 15-20 perc alatt következik be. Ha elkészült vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a kakukkfüvet és pár cseppet a a gyöngyhagyma ecetes levéből.
Kitűnő köret sültekhez, grillezett zöldségekhez, de egy mezei krumplipürét is főétellé változtat!
Jó étvágyat!