Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Mázas gyöngyhagyma

avagy adjuk vissza a gyöngyhagymák dicsőségét!

2016. december 01. - Heni süt neked

Hol vagytok gyöngyhagymák? Ti zseniális finomságok... Elfeledkeztünk rólatok. Méltánytalanul. Pedig mennyi finomság készülhet belőlek. Nem csak savanyítani lehet, de salátákba, köretnek is kiváló ez a zöldség. Ez a mostani recept is egy fantasztikus különlegesség, amit bármikor elkészíthetünk, biztos siker. Használjuk bátran és gyakrabban ezt az apró csodát!

gyonyhagyma2.jpg

Hozzávalók:

  • 0,5 kg savanyított gyöngyhagyma
  • 4 ek vaj/margarin
  • 1,5 dl alaplé
  • 2 ek barna cukor
  • 1 tk friss kakukkfű
  • só, bors
  • pár csepp a hagyma levéből

Elkészítése:

Egy edényben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lecsepegtetett gyöngyhagymát, alaplevet és a cukrot. Forraljuk össze. Hagyjuk, hogy a lé elpárologjon és egy szép mázas szósz képződjön. Ez kb. 15-20 perc alatt következik be. Ha elkészült vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a kakukkfüvet és pár cseppet a a gyöngyhagyma ecetes levéből.

Kitűnő köret sültekhez, grillezett zöldségekhez, de egy mezei krumplipürét is főétellé változtat!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1611971998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása