Annyi mindent lehet készíteni sütőtökből! Még süteményt is. Nem is akármilyet! Egy egyszerű és nagyon ízletes sütit, amit akár kezdők is elkészíthetnek, hiszen semmilyen extra tudást nem igényel. Ha megmaradt a sült tökből, akkor még egyszerűbb, ha nem, akkor egy kis plusz munka, bár ezt is a sütő végzi el! Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom! Vigyázat, rá lehet kattanni! :)
Hozzávalók:
- 25 dkg sütőtök, pürésítve (botmixerrel/habverővel)
- 25 dkg sűrített tej - lm diétában ennyivel több édesítő és némi magtej
- 10 dkg (barna) cukor - vagy ennek megfelelő eritrit
- 40 dkg liszt - gm Shar sütőmix
- 3 db tojás
- 2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg darabolt dió
- 3 tk sütőpor
- 1 nagy csipet só
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra
Egy tepsit kenjünk ki vajjal. Egy keverőtálba tegyük bele a sütőtököt, a sűrített tejet (ezt pl. a Cmak, orosz boltokban kapni megfizethető áron), a barna cukrot, tojásokat és a fűszerkeveréket. Alaposan keverjük össze, hogy egy laza, egynemű masszát kapjunk. Öntsük bele a tepsibe. A tetejére szórjuk a sütőporos, csipet sóval elkevert lisztet. Ennek a tetejére pedig a durvára összetört diót szórjuk. Az egész megkoronázásáként pedig öntsük rá a megolvasztott vajat. Toljuk a sütőbe, és 45-50 percig süssük. Tűpróba nem árt. Akkor jó, ha a közepe is megsült és kellemesen pirult barna színe van. És ennyi! Tálaláskor és ízlés szerint tejszínhabbal is felturbózhatjuk. Ugye, hogy nem egy ördöngősség? :)
Jó étvágyat! :)