Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Zöldséges bulgur vagy hajdina

2017. február 07. - Heni süt neked

Ugye ismerős az az érzés, amikor se kedvünk, se időnk sok időt pepecselni a konyhában, mégis ennénk valami meleget, finomat.  Na. Erre lehet tökéletes megoldás ez az étel. Nézzünk körbe a hűtő és a spejz környékén, és amit találunk, azt bátran használjuk fel. Természetesen ez az én hűtőm és kamrám alapanyagaiból készült, de nyúljunk bátran a fellelhető ételeinkhez, helyettesítsük be azokkal a zöldségekkel, amik a fagyasztónkban lapulnak és arra várnak, hogy valami finomság készüljön belőlük. Egy azonban fix.  A bulgur. Ez az egyszerű és tökéletes alapanyag, a búzatöret. A búzát a teljes érés előtt betakarítják, és napon szárítják, illetve ott fejeződik be a mag érésének a folyamata, így jön létre a bulgurnak nevezett különlegesen finom ízű gabonaféleség. Egyre többször használjuk már a hétköznapi főzéseinknél. És jól tesszük. Ízletes, gyors. 

Ha viszont valaki gluténérzékeny, akkor jó szívvel ajánlom helyette a szintén zseniális hajdinát. Nemcsak értékes vitaminforrás, de igen magas az élelmirost tartalma, és a B-vitamincsoport csaknem minden tagja benne van, ugyanakkor erősíti a kötőszöveteket és az érrendszert,

Tehát nosza, kalandra, főzésre fel!

 zoldseges_burgur_1.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 bögre bulgur vagy hajdina
  • 25 dkg fagyasztott kukorica és zöldborsó
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pár csepp citromlé
  • 1 chili paprika - opcionális
  • 2 pár virsli
  • só, bors, kakukkfű, rozmaring
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • kevés olaj

Elkészítése:

Egy kevés olajon futtassuk meg a zöldjével együtt felkarikázott póréhagymát, sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a bulgurt, a paradicsompürét és a fűszereket, valamint a fokhagymát. Keverjük jól át és öntsük fel 2x mennyiségű, azaz 4 bögre vízzel. Hagyjuk fedő alatt felforrni, majd tegyük bele a zöldségeket és a felkarikázott virsliket. Újból forraljuk fel, majd azonnal zárjuk el és hagyjuk, hogy fedő alatt bedagadjon a tört búza. Tálaláskor pár csepp citrommal bolondítsuk meg. 10 perc alatt elkészíthetjük ezt az ételt, és amilyen gyors, olyan finom. 

zoldseges_burgur1_1.jpg
 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8511998848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása