Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Egy csodás kolbászos-krumplis egytál

2017. április 03. - Heni süt neked

Idén meglehetősen későn érkezik a Húsvét, de megérkezik. Ahogy a vendégek is, akik mindig örülnek, ha valami olyan ételt kapnak, ami NEM az otthoni húsvéti menü tartozéka, hiszen az már a könyökén jön ki mindenkinek. Nagy előnye, hogy a megmaradt ebből-abból készül, egy igazi leftover. Nem szeretek angol szavakat használni, ha nem muszáj, de ebben az esetben olyan hülyén hangozna, hogy maradék. Mert hogy ennek a szónak itthon van egy kis rossz "mellékíze".  Olyan, mintha selejtet, rossz alapanyagokat tartalmazna. Pedig hát DEHOGY! Az összes általunk csodásan elkészített ételből megmaradt finomságokat jelenti. És ezekből csak további mennyei étkek jöhetnek létre. Mint például ez is.

Isteni kolbász vagy sonka, sok zöldség, krumpli, tojás, sajt. Ugye jól kezdődik? A folytatás se semmi... Ismét egy olyan étel, ami pikk-pakk elkészül és aminek a hozzávalói egy háztartásban mindig megtalálhatók (Húsvét ide vagy oda). További nagy előnye, hogy a főzést megelőző este elő lehet készíteni és a vendégek érkezése (vagy az ebédet megelőző) fél órában kell betolni a sütőbe.

 

kolbaszos-krumplis_egytal2.jpg

Hozzávalók:

  • 1 szál kolbász vagy 20 dkg főtt sonka
  • kevés zsiradék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg csiperke
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 6 db tojás
  • 1 dl tej - l diétában bármilyen natúr magtej
  • só, bors
  • 3 db krumpli
  • 10 dkg kemény mozarella
  • 6 szál újhagyma 
  • kevés chilipehely - opcionális

kolbaszos-krumplis_egytal1.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kevés zsiradékot, majd adjuk hozzá a felkockázott lángolt kolbászt vagy sonkát. FONTOS: akkor lesz igazán látványos az ételünk, ha törekszünk arra, hogy nagyjából azonos méretűre vágjuk fel  HOZZÁVALÓKAT! Most jöhet a felaprított hagyma, az apróra felkockázott krumpli és gomba. Pirítsuk össze, amíg a hagyma kissé megbarnul, és a gomba pedig elveszti nedvességét és pirulni nem kezd. Ez kb. 5 perc. Most a paprikáknak jön el az idejük. Szintén vágjuk kockákra és adjuk a paprikákat a mixhez. Én szeretem, ha a paprika még kicsit ress, rá lehet harapni, nincs szétfőve, ezért ne pirítsuk túl! Vegyük le a tűzről a serpenyőt.

A tojásokat verjük fel egy tálkában, öntsük fel a tejjel és adjuk hozzá a chilipelyhet. Most adjuk a tojásokat a zöldséges, kolbászos keverékhez, majd keverjük bele a reszelt mozzarellát (egy kicsit tegyünk félre a tetejéhez), a felkarikázott újhagymákat zöldjükkel együtt (ebből is tegyünk félre egy keveset). Keverjük jól össze az egészet és öntsük bele egy enyhén kiolajozott jénaiba vagy egyéb tűzálló tálba. Szórjuk meg a tetejét a maradék sajttal. Süssük kb. 30 percig 180 fokon, amíg aranybarna nem lesz. 

El is készültünk! Elképesztően finom, a szemnek is kívánatos, ropogós, mégis puha egytál ételt kaptunk. Egyszerűen mennyei!

Tálaláskor szórjuk meg a maradék újhagymával és zöldjével!

Jó étvágyat hozzá!

 kolbaszos-krumplis_egytal.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7312391307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása