Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Velő tojással

2017. április 19. - Heni süt neked

Tudom, durva kaja. Még a húsevőket is megosztja ez az étel. De aki szereti a pacalt, a velős csontot, az biztos nem mond nemet egy jó velős tojásra sem. Másrészről elég nehéz étel, szóval ebből csak mértékkel és óvatosan. Kicsit könnyedebbé tehetjük, ha az alábbiak szerint készítjük el. Igazán különleges étel, amit ha nem is hetente, de alkalmanként érdemes elkészíteni. Nekem is csak azért ugrott be, mert a hentesnél láttam kitéve, frissen, lehártyázva. Ez igen fontos momentum, mert nagyon nem szeretek vacakolni a velővel amúgy. Így azonban már teljesen konyhakész.

Lássunk neki!

tojasos_velo1.jpg

Hozzávalók:

  • 25 dkg sertés velő
  • 3 db tojás
  • kevés zsiradék
  • 2 szál újhagyma
  • 1/2 hegyes zöldpaprika
  • petrezselyem
  • pár csepp lime lé (citrom is tökéletes)

tojasos_velo.jpg

Elkészítése:

Kevés zsiradékon fonnyasszuk meg a felkarikázott újhagymát (a zöldjét is), adjuk hozzá a szintén karikára vágott hegyes paprikát, tegyük rá a velőt. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük rá a felvert tojásokat. Süssük össze őket. El is készült! Azonnal tálaljuk!!!

Tálaláskor szórjuk meg a petrezselyemmel és locsoljuk meg pár csepp lime lével. Ezzel egy üdébb ízt kapunk majd. Pirítóssal kínáljuk.

Tipp: elfogyasztása után kimondottan ajánlott egy kupica pálinka vagy egy pohár savanykás bor. Alkoholmentes verzióban az almaecet fröccs a tökéletes megoldás!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5412329853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása