Ha vágynál egy ízes, tartalmas és különleges salátára, akkor ezt pont neked találták ki. Tökéletes egytál étel vagy épp köret egy szelet sülthöz. Ebédre, vacsorára kitűnő és gyors megoldás lehet. Egy saláta, ami a nagy húsimádókat is meghatja. Kihagyhatatlan.
Íme:
Hozzávalók:
- 2 cs. bébi spenót
- 3-4 db csiperke gomba
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 csík bacon
- 1 db krumpli
- 2 db főtt tojás
- só, bors
- 1 tk liszt - vagy keményítő
- 3 ek méz
- 0,5 dl almaecet
- 1 - 1,5 dl tej
Elkészítése:
Vágjuk negyedbe, majd szeleteljük fel vékonyra a krumplit héjastól, a bacont kockázzuk fel és süssük ki ropogósra a krumplival együtt egy serpenyőben. Vegyük ki őket. A megmaradt zsiradékon futtassuk meg a lisztet, öntsük fel a tejjel, keverjük habverővel simává. Adjuk hozzá a mézet és az almaecetet. Sózzuk. Sűrűsödésig keverjük folyamatosan. Ha keményítővel készítjük, akkor melegítsük fel a mézet, adjuk hozzá az ecetet, szórjuk meg a keményítővel, majd öntsük fel a tejjel. Keverjük csomómentesre. Hagyjuk szobahőmérsékletűre kihűlni.
Egy tálba tegyük bele a spenótot, a vékonyra felszeletelt gombát, a szétnyomott fokhagymákat, a sült bacont és krumplit, valamint a felkarikázott keményre főtt tojást. Keverjük óvatosan össze. Sózzuk, borsozzuk. Most jöhet az öntet.
Ezzel el is készült ez a csodásan pikáns, ízletes saláta.
Jó étvágyat!