Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Emlékeztek a salátafőzelékre? Készítsd el te is!

2017. május 14. - Heni süt neked

Tavasszal a tojásos nokedli és ecetes saláta kombó után a másik nagy kedvencem a salátafőzelék. Édesanyám készítette mindig fejes salátából, úgy ahogy csak ő tudta. Én már jégsalátából készítem, roppanósabb marad. De ízesítésében hűen ragaszkodom az eredetihez. Üde, friss íze nagyon jól jön ilyenkor. Tökéletes egy rohanós vagy épp egy, a szabadban eltöltött nap után hétvégén. Egy szelet sülttel, tojásrántottával, de önmagában is mennyei. Másik nagy előnye, hogy cca. 7 és fél perc alatt elkészül. Kell ennél jobb? 

salatafozelekii.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • fél fej jégsaláta
  • 1 cs. újhagyma (zöldjével)
  • 1 csapott ek liszt - gm diétában keményítő
  • 2,5 dl tej - lm diétában szója- vagy natúr magtej
  • 2 ek tejföl - lm diétában lm joghurt vagy tejföl
  • fél citrom leve és héja
  • só, bors
  • 1 ek olaj

salatafozelekii_1.jpg

Elkészítése:

Az olajon futtassuk meg a felaprított újhagymát, sózzuk, majd adjuk hozzá a nagyobb kockára felvágott jégsalátát. Borsozzuk. Hintsük meg a liszttel (keményítővel), majd öntsük fel a tejjel. Hagyjuk besűrűsödni (kevergetés mellett), ezután ízesítsük a tejföllel, citromhéjjal, citromlével. Az egész 5 perc. Ne főzzük túl, hagyjuk, hogy a saláta még legyen harapható, kissé ress. Ne legyen túl szottyadt!

Jó étvágyat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr912475099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása