Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Kapros-joghurtos újkrumpli

2017. május 20. - Heni süt neked

Nem, a képen nem gnocchi van:) . Ami a képen látható, az egy hidegen és melegen is fogyasztható újburgonya saláta. Sok görög joghurttal és még több kaporral.

Most, hogy végre újból kisütött a nap és újra azt érzem, hogy május van, nem október, teljesen rápörögtem a friss ízekre. Megint. A zsenge újkrumpli, a friss joghurt és a vágás közben az egész lakást betöltő isteni kapor illat megkérdőjelezhetetlenné teszi a nyár közeledtét. Igen, javíthatatlanul romantikussá válok ilyenkor tavasszal. Ez tény.

De a lényeg, hogy ez az étel melegen tálalva egy kitűnő ebéd (persze húsimádóknak egy szelet grillezett tarja tökéletesen passzol hozzá), de hidegen egy kellemes és nagyon zamatos vacsora is lehet.

Hozzávalók:

  • 1 kg pucolt újkrumpli
  • 1 nagy pohár görög joghurt - lm diétában lm joghurt vagy tejföl
  • 1 csokor kapor
  • nagyszemű tengeri só, frissen őrölt bors, extra szűz olívaolaj
  • juhtúró vagy lágy krémfehér sajt - opcionális

Elkészítése:

A burgonyákat megfőzzük, majd még forrón összekeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a (soknak tűnő, de egyáltalán nem az) kaporral. A legvégén megöntözzük a tetejét egy kevés extra szűz olívaolajjal. Ízlés szerint rámorzsolhatunk egy kevés (vagy sok) juhtúrót vagy lágy krémfehér sajtot.

Ennyi! Tud valaki ennél egyszerűbb ételt?

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7312525477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása