Nem, a képen nem gnocchi van:) . Ami a képen látható, az egy hidegen és melegen is fogyasztható újburgonya saláta. Sok görög joghurttal és még több kaporral.
Most, hogy végre újból kisütött a nap és újra azt érzem, hogy május van, nem október, teljesen rápörögtem a friss ízekre. Megint. A zsenge újkrumpli, a friss joghurt és a vágás közben az egész lakást betöltő isteni kapor illat megkérdőjelezhetetlenné teszi a nyár közeledtét. Igen, javíthatatlanul romantikussá válok ilyenkor tavasszal. Ez tény.
De a lényeg, hogy ez az étel melegen tálalva egy kitűnő ebéd (persze húsimádóknak egy szelet grillezett tarja tökéletesen passzol hozzá), de hidegen egy kellemes és nagyon zamatos vacsora is lehet.
Hozzávalók:
- 1 kg pucolt újkrumpli
- 1 nagy pohár görög joghurt - lm diétában lm joghurt vagy tejföl
- 1 csokor kapor
- nagyszemű tengeri só, frissen őrölt bors, extra szűz olívaolaj
- juhtúró vagy lágy krémfehér sajt - opcionális
Elkészítése:
A burgonyákat megfőzzük, majd még forrón összekeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a (soknak tűnő, de egyáltalán nem az) kaporral. A legvégén megöntözzük a tetejét egy kevés extra szűz olívaolajjal. Ízlés szerint rámorzsolhatunk egy kevés (vagy sok) juhtúrót vagy lágy krémfehér sajtot.
Ennyi! Tud valaki ennél egyszerűbb ételt?