Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Grillezz, mert az jó neked! (recepttel)

2017. június 01. - Heni süt neked

Eljön az idő, amikor az ember arra vágyik, hogy lehetőség szerint kint töltse a legtöbb idejét a szabadban. Vágyunk a természet közelségére. És ha mindezt barátokkal tehetjük meg, ehetünk, ihatunk jókat, akkor az maga a mennyország. Na, ez a grillezés. Persze nem mindenkinek adatik meg, hogy kertes házzal, nyaralóval rendelkezzen, de egy olyan barát biztos akad a körben, aki mindezeknek (vagy legalábbis egynek) boldog tulajdonosa. De tovább megyek, ha ilyen sincs, akkor kiránduljunk valahova, ahol engedélyezett a tűzgyújtás és rendezzünk ott össznépi hepajt! :)

Amikor nem is az számít, hogy mit, hanem azt, hogy kivel. Mert élvezni a jó időt, a szabadságunkat, a finom ételeket, barátokkal az igazi (és a családunkkal). A közös sztorik, a közösen elkészített ételek, az együtt szorgoskodás a tűz körül nagyon össze tud hozni mindent és mindenkit. És hát valljuk be, a (faszén) parázson sült ételnek nincs párja. Ilyenkor a falatok sokkal ízesebbek szabad levegőn, tűzön sütve, barátokkal elkészítve és elfogyasztva. Aztán ahogy szépen ránk esteledik, a kicsit hűvösebb levegőn, a nap(ok) romjain elmélázva, adott esetben kicsit becsiccsentve édes boldogságban fejezzük be a napot. Kívánva, hogy ezt gyakran, nagyon gyakran érezhessük újra!

pjimage.jpg

És akkor jöjjön a recept!

Hozzávalók tetszés szerint:

  • 2 db padlizsán
  • steak gomba
  • 2 db csirkemell
  • 4 szelet tarja
  • 3-3 pár (házi) grill kolbász
  • olaj
  • friss zöldfűszerek
  • só, bors
  • mustár
  • fokhagyma
  • továbbá jó szívvel ajánlom mindezekhez a kedvenc chilijeimet :) 

pjimage_1.jpg

Elkészítés:

A húsokat pácoljuk be az olajos, zöldfűszeres, mustáros, fokhagymás pácban pár óráig, de ha van időnk, akkor a legjobb előző éjjel előkészíteni és a hűtőben hagyni pácolódni. Ha szeretjük a chilit különféle szószok formájában, akkor mindenképp ajánlom a Chili Hungária Manufaktúra termékeit. A padlizsánt hosszában, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd a steak gombával együtt a fokhagymás, zöldfűszeres olajjal bekenjük vékonyan (használjunk ecsetet), majd így tegyük a rácsra. A húsokat és a kolbászokat egyszerűen csak süssük meg.

Jut szembe! Egyre több hentes maga készíti/tölti a kolbászokat. Van, aki grill kolbászkákat is készít különféle ízesítésben. Ezek itt most zöldfűszereres, toszkán és chilis változatok voltak. Érdeklődjünk bátran a piacokon, a henteseknél. Megéri!

Hát ennyi az egész. Aki süti, annak mindig vigyünk valami italt, mert hamar kiszárad a parázs forrósága mellett. Hideg sört vagy fröccsöt javaslok! :)

Köretnek a legjobbak ilyenkor a különféle saláták, esetleg egy kis petrezselymes újburgonya, vagy egy finom tabbouleh (tabulé).

img_2271.JPG

Jó étvágyat!

fullsizerender_1.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr3712550281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása