Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Retek, uborka párolva? IGEN!!!

2017. június 12. - Heni süt neked

Kinyitom a hűtőt és ott szemez velem pár jobb sorsra érdemes zöldség. Ugye ismerős? Nem szeretek ételt pazarolni, pláne akkor, ha még jó állapotban van, csak esetleg már nem olyan roppanósan friss. Ott ültek a hűtő polcain: egy csomag retek, még jó állapotban, fél kígyóuborka, pár levél bazsalikom, egy zacskó vegyes saláta mix (főleg lila káposzta volt benne), újhagyma zöldjével, és végül egy fél lilahagyma. Egyből beugrott, hogy milyen finom párolt zöldséget készíthetnénk belőle. Volt még egy kevés darált húsom is, amivel úgy gondoltam feldobom, tartalmasabbá teszem és így főétellé avanzsálom a zöldségeimet. Nem megszokott, hogy retket vagy uborkát főzzünk, pedig vajon párolva csuda finom mindkettő. Bátran hagyatkozzunk a fantáziánkra, megérzéseinkre! Nyúljunk bátran az ételekhez! 

parolt_retek1.jpg

Hozzávalók : 

  • 1 cs. retek
  • fél db kígyóuborka 
  • 5-6 db nagyobb bazsalikom levél
  • fél db kápia paprika
  • fél db zöld kaliforniai paprika
  • 1 zacskós saláta mix
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 kis fej lilahagyma
  • darált hús - opcionális
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. vaj vagy margarin
  • só, bors
  • pár csepp citromlé

(bármilyen megmaradt zöldséggel lehet helyettesíteni az itt leírtakat, nekem ezek voltak a hűtőben)

parolt_retek2.jpg

Elkészítése:

Az összes zöldséget felszeleteltem egy robotgép szeletelőjén (kivéve a fokhagymát és a bazsalikomot), de ha ez nincs, akkor vágjuk közepesen vékony szeletekre. A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, majd dobjuk rá az összes alapanyagot.Sózzuk, borsozzuk. Pároljuk össze őket kb. 5 percig, majd jöhet a darált húst. Ekkor jöhet a fokhagyma szétnyomva és a bazsalikom felcsavarva, szeletelve. Adjunk még neki további 5-10 percet. Ezzel kész is. Tálaláskor locsoljuk meg pár csepp citromlével. Ettől nagyon friss és üde lesz az ételünk.

Jó étvágyat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1012405581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása