Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Könnyed, gombás falatkák

2017. június 19. - Heni süt neked

Gomba. Bármikor, szinte bármit el lehet belőle készíteni. Előételt, levest, főételt, bármit. Itt van például ez a recept, ami sitty-sutty elkészül, és ami csodás kísérője lehet egy hideg rosé fröccsnek. Képzeljük el, hogy hátradőlünk a székben egy zajos nap után, kitöltjük a bort, spriccelünk rá egy kis szódát, a pohár bepárásodik, és a kicsapódó cseppek legurulnak a pohár oldalán. És akkor jön ez a ropogós, krémes gombacsoda, amibe amikor beleharapunk, a leveles tészta roppan a szánkban, majd a töltelék enyhén fűszeres, krémes íze szétolvad benne. Na, ekkor öblítjük le a a jéghideg fröccsel. Elképzelted? Akkor gondold azt, hogy elkészíted ezt a gombás falatkát. Csak úgy. A magad és/vagy a családod, barátaid örömére. Mert te is érezni akarod az ízét...

Hát akkor rajta!

gombas_falatkak2.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperke gomba
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej lilahagyma
  • só, bors, kakukkfű
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 csipet cukor - opcionális
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz gombakrém 
  • 1 csomag kész leveles tészta - gm diétában Schar leveles tészta
  • 1 tojás

gombas_falatkak1.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, tegyük bele vékony laskára vágott hagymát és dinszteljük meg, karamellizáljuk. Adjuk hozzá a felszeletelt gombát, a fokhagymát, fűszerezzük és pirítsuk puhára. Öntsük rá a balzsamecetet, keverjük jól össze. Ha elkészült, hagyjuk kicsit kihűlni, és keverjük bele a gombakrémet (ez akár el is hagyható, bár igazán krémes, finom  lesz tőle a töltelékünk). Ezután a kiterített tésztalapot vágjuk fel ízlésünknek megfelelő négyzetekre, aminek a közepébe helyezzük a gombás mixet. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tegyük a tésztát és minden négyzet széleit kenjük le a felvert tojással. Tegyük a sütőbe és 20-25 percig süssük, amíg ropogós és aranybarna nem lesz. 

Langyosan tálaljuk, egy kevés friss kakukkfűvel megszórva a tetejüket. Jó étvágyat!

gombas_falatkak.jpg

Tippek:

Mindig hidegen,a hűtőből kivéve kezdjünk dolgozni a leveles tésztával, akkor szépen fel fog jönni!

Köszönet:

http://amigombank.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5212364225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása