Kellemes, könnyű, nyári ízek. Hús mellé vagy hús nélkül egyaránt ízes, pazar fogás. Avokádó, csöves kukorica, paradicsom, lilahagyma és egy egyszerű, de isteni, lime-os öntet. Kell-e más egy buja, zamatos salátához? Ugye nem? Pikk-pakk elkészül, az egész folyamat legidőigényesebb tétele a kukorica grillezése. A többit csak felvágjuk, elkészítjük az öntetet és kész is. Minden ízében nyár! Kipróbálásra erősen ajánlott!
Hozzávalók:
- 2 cső friss kukorica
- 1-2 avokádó ízlés szerint
- 25 dkg cherry paradicsom vagy koktélparadicsom
- 1 kis fej lilahagyma
- öntethez:
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek lime lé vagy citromlé és annak reszelt héja
- 1 tk oregánó
- 1 cs koriander vagy petrezselyem
- só, bors
- 1 csipet chilipehely - opcionális
Elkészítése:
A kukoricát grillezzük körbe egy serpenyőben vagy főzzük meg (jobb íze lesz, ha grillezzük). Egy éles késsel vágjuk le a cső mentén szorosan a kukoricaszemeket. Kockázzuk fel az avokádót és a hagymát, felezzük el a paradicsomokat. Tegyük egy keverőtálba. Keverjük ki az öntetet és öntsük nyakon vele a zöldségeket, amik innentől már salátaként funkcionálnak. Nem is akármilyen salátaként! :)
Megjegyzés: használhatunk konzervkukoricát is, de nem lesz olyan finom, mint amikor csövessel készítjük, ezt azért ne feledjük el!
Jó étvágyat!