Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Mexikói vegyes saláta

2017. július 03. - Heni süt neked

Kellemes, könnyű, nyári ízek. Hús mellé vagy hús nélkül egyaránt ízes, pazar fogás. Avokádó, csöves kukorica, paradicsom, lilahagyma és egy egyszerű, de isteni, lime-os öntet. Kell-e más egy buja, zamatos salátához? Ugye nem? Pikk-pakk elkészül, az egész folyamat legidőigényesebb tétele a kukorica grillezése. A többit csak felvágjuk, elkészítjük az öntetet és kész is. Minden ízében nyár! Kipróbálásra erősen ajánlott!

mexikoi_nyari_salata.jpg

Hozzávalók:

  • 2  cső friss kukorica
  • 1-2 avokádó ízlés szerint
  • 25 dkg cherry paradicsom vagy koktélparadicsom
  • 1 kis fej lilahagyma
  • öntethez:
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek lime lé vagy citromlé és annak reszelt héja
  • 1 tk oregánó
  • 1 cs koriander vagy petrezselyem
  • só, bors
  • 1 csipet chilipehely - opcionális

Elkészítése:

A kukoricát grillezzük körbe egy serpenyőben vagy főzzük meg (jobb íze lesz, ha grillezzük). Egy éles késsel vágjuk le a cső mentén szorosan a kukoricaszemeket. Kockázzuk fel az avokádót és a hagymát, felezzük el a paradicsomokat. Tegyük egy keverőtálba. Keverjük ki az öntetet és öntsük nyakon vele a zöldségeket, amik innentől már salátaként funkcionálnak. Nem is akármilyen salátaként! :)

Megjegyzés: használhatunk konzervkukoricát is, de nem lesz olyan finom, mint amikor csövessel készítjük, ezt azért ne feledjük el!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr3112626515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása