Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Vegán körözött

2017. augusztus 02. - Heni süt neked

Kedves vegán barátaim! Úgy érzem hiánypótló megoldásra leltem, miszerint megszületett az a fajta vegán körözött ötlete, ami nem kölesből készül. Pritaminos natúr tofu és vegán natúr tejszín az alapja. 

Habár jómagam nem vagyok a vegán étrend követője, mégis nagyon szeretem azokat az ízeket, amiket általuk és a vega ételek által ismertem meg. Vannak időszakok az életemben - főleg tavasszal, nyáron -, amikor kimondottan vágyom a húsmentes ételekre. Ilyenkor örömmel kísérletezem mindenféle dolgokkal. Így született meg ennek a körözöttnek a receptje is.

vegan_korozott3.jpg

Hozzávalók:

  • 30 dkg pritaminos, natúr tofu
  • 2-3 ek vegán, natúr tejszín
  • 2 szál újhagyma 
  • 1 db húsos paradicsom
  • 1 chili paprika - opcionális
  • só, bors
  • csipet fűszerpaprika

vegan_korozott.jpg

Elkészítése: 

Egy villával szétnyomkodom a tofut, fellazítom a tejszínnel, belevágom  az újhagymát ( a zöldjét megtartom és a díszítésre használom), a paradicsomot botmixerrel pürésítve adom a tofuhoz (ettől lesz kicsit savanykás), majd fűszerezem. Az egészet alaposan összekeverem és kész is! Igazán finom, még azoknak is, akik alapvetően a túróval készült körözöttet kedvelik. 

Jó étvágyat minden laktózérzékeny, paleo diétát követő és vegán olvasómnak! És azoknak is, akik nyitottak az új ízekre, az újdonságokra!

vegan_korozott1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1912694073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása