Kedves vegán barátaim! Úgy érzem hiánypótló megoldásra leltem, miszerint megszületett az a fajta vegán körözött ötlete, ami nem kölesből készül. Pritaminos natúr tofu és vegán natúr tejszín az alapja.
Habár jómagam nem vagyok a vegán étrend követője, mégis nagyon szeretem azokat az ízeket, amiket általuk és a vega ételek által ismertem meg. Vannak időszakok az életemben - főleg tavasszal, nyáron -, amikor kimondottan vágyom a húsmentes ételekre. Ilyenkor örömmel kísérletezem mindenféle dolgokkal. Így született meg ennek a körözöttnek a receptje is.
Hozzávalók:
- 30 dkg pritaminos, natúr tofu
- 2-3 ek vegán, natúr tejszín
- 2 szál újhagyma
- 1 db húsos paradicsom
- 1 chili paprika - opcionális
- só, bors
- csipet fűszerpaprika
Elkészítése:
Egy villával szétnyomkodom a tofut, fellazítom a tejszínnel, belevágom az újhagymát ( a zöldjét megtartom és a díszítésre használom), a paradicsomot botmixerrel pürésítve adom a tofuhoz (ettől lesz kicsit savanykás), majd fűszerezem. Az egészet alaposan összekeverem és kész is! Igazán finom, még azoknak is, akik alapvetően a túróval készült körözöttet kedvelik.
Jó étvágyat minden laktózérzékeny, paleo diétát követő és vegán olvasómnak! És azoknak is, akik nyitottak az új ízekre, az újdonságokra!