Ez egy olyan saláta, amit az is jóízűen fogyaszt el, aki igazából nem egy saláta evő típus. Fűszeres, izgalmas ízek, roppanós állag, kicsit pikáns fanyarság, enyhén savanykás ízvilág. Összességében krémes, mégis roppanós ez a saláta. Különleges, de mégis olyan, mintha már rég ismernénk ezt az aromát. Érdemes kipróbálni egy meleg nyári napon. Kitűnően passzol hozzá egy pohár jéghideg sör.
Különlegesen ajánlom az ételallergiásoknak, hiszen nincsen benne se laktóz, se tojás, se glutén. De nem ettől finom. Ez csak előny...
Hozzávalók:
- 0,5 kg leveles kel (kale) vagy friss, zöld kelkáposzta levelek
- 1 doboz csicseriborsó
- 4 ek olívaolaj
- 2 ek Tandoori masala fűszerkeverék
- 1 fej fokhagyma
- 2 ek tahini (szezámmag krém)
- 2 citrom leve
- 2 ek méz
- só,bors
A kel leveleit forrázzuk le és hagyjuk pár percig puhulni. Öntsük le a vizet róla, és öblítsük át jéghideg vízzel, hogy ne főjön tovább. Vágjuk nagyon darabokra (tépkedhetjük is!). Tegyük egy nagyobb tálba, kevés olívaolajjal és citromlével öntözzük meg. Keverjük össze. Öntsük rá a salátaöntetet és forgassuk jól át!
Tálaláskor szedjük ki egy nagyobb lapos tálba és öntsük a tetejére a ropogós csicseriborsót.
A legjobb azonnal tálalni, de hűtőben is eláll még pár napig, akár.
Jó étvágyat!