Amikor az ember egy kedves chili termelő baráttól kap egy nagy doboznyi, különböző fajtájú chilit, akkor azonnal beindul a fantáziája.
Először szét kell válogatni, hogy melyik fajtából mi legyen. Van amelyiket csak úgy, nyersen fogyasztjuk, és van, amiből igazi finomságok készülnek. Ez lehet savanyúság, chilikrém vagy épp töltött ínyencség.
Most ez utóbbit mutatom meg. Baconbe tekert, sajttal töltött jalapeno. A csoda. A mennyország maga.
Hozzávalók:
- 5-6 db friss jalapeno (piacokon kapható)
- 25 dkg sajtkrém - lm diétában lm mascarpone
- 10 dkg reszelt (cheddar) sajt - de bármi jó, lm diétában növényi sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk (füstölt) fűszerpaprika
- 6 szelet bacon
- csipet só
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!
A paprikákat félbevágjuk, a bevállalósak magostól, a gyengébbek kikapart magházastól töltsék meg a töltelékkel: sajtkrémet összekeverjük a reszelt sajttal, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a csipet sót és már kész is. A bacon csíkokat félbevágjuk, és egy-egy darabbal körbetekerjük a megtöltött jalapenjo paprikákat. Biztonságból átszúrtam 1-1 fokpiszkálóval, hogy ne csússzon szét. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire és toljuk be az előmelegített sütőbe. Süssük 5-10 percig, amíg a bacon ropogós nem lesz.
El is készült a különleges, finom falatkánk, ami épp úgy tökéletes előételnek, mint vacsorára.
Jó étvágyat!