A gombában az a jó, hogy olyan sokféleképpen tudjuk elkészíteni, hogy sosem ununk rá. Most például egy olyan gomba curry-t mutatok be, ami kedvence lehet azoknak, akik szeretik a fűszeresebb, izgalmas ételeket, de azoknak is, akik csak valami mást szeretnének elkészíteni, mint rántott gombát, gombapörköltet, netán gombalevest. Egy igazi finomság ez a fogás. Fűszeres, de nem őrülten, selymes, kalandos ízvilág. Szerintem ez egy olyan étel, amit érdemes kipróbálni, hogy aztán elővehessük ezt a receptet, mint az egyik kedvencünket. Gombára fel!
Hozzávalók:
- 50 dkg laskagomba
- 1 nagy fej hagyma
- 1 db zöld chili
- 1 hüvelykujjnyi friss gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 mk kurkuma
- 1 nagy csipet cukor - opcionális
- 1 mk római kömény
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 tk curry fűszerkeverék
- só, bors
- 3-4 ek olaj
- csipet őrölt szerecsendió
- 2 ek kókusztejpor
- 3 dl víz
Elkészítése:
- Melegítsük fel az olajat, majd a felkockázott hagymát tegyük bele, pirítsuk pár percig össze, majd jöhet a szétnyomott fokhagyma, lereszelt gyombér, a felkockázott chilipaprika és a felszeletelt laskagomba. Azért szeretem ezt a fajtát, mert húsosabb, tömörebb a textúrája. Újabb pár percig pirítsuk, ezt már közepes lángon, kevergetés mellett. Jöhet a fűszerezés! Keverjük alaposan össze, adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, majd öntsük fel a vízzel. Szórjuk meg egy kevés cukorral, és hagyjuk forrni. Kb. 10 perc és a gomba megpuhul és az ízek összeérnek. Ezzel el is készült a csodás gomba currynk. A kókusztejportól a fűszerek megszelídülnek, a szaft krémes lesz és a fűszerektől izgalmas ízek teljesen felhevítenek.
- Tálaláskor naan-t, chapatit vagy egyszerűen gázrózsán megpirított tortilla lapokat kínáljunk hozzá, amiket negyedeltünk.
- Jó étvágyat!
Köszönet: #chefgomba