Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Karamellás, dupla csokis brownie

2017. október 01. - Heni süt neked

Mint minden brownie, ez is egyszerű, ámde annál finomabb! Ez a változat kissé fel van turbózva, de csakis, hogy minden csokiimádó igényét kielégítsem :) 

Tény, hogy ez egy igazi kalóriabomba, és az is tény, hogy picit időigényesebb (de csak picit), mindenesetre az eredmény mindent megér. Bűnözni ér, bűnözni jó. Mert ez a csábító sütemény valóban kihagyhatatlan. Merülj el az élvezetek tengerében ezzel a karamellás, dupla csokis brownie-val. Minden percét élvezni fogod :)

 karamelles_dupla_csokis_brownie.jpg

Hozzávalók:

Brownie

  • 20 dkg vaj - lm diétában margarin
  • 35 dkg cukor
  • 5 dkg holland, natúr kakaópor
  • 4 tojás
  • 1 tk vanília esszencia 
  • 15 dkg liszt - gm diétában Shar liszt mix
  • ½ tk sütőpor
  • nagy csipet só
  • ½ tk őrölt fahéj
  • 15 dkg étcsokipasztilla - vagy étcsoki felaprítva
  • 1 maroknyi dió

Karamell (lm diétában elhagyható)

  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor 
  • 2 ek víz
  • nagy csipet só
  • 25 dkg sűrített tej 

Csokis máz

  • 6 ek vaj - lm diétában margarin
  • 4 ek holland, natúr kakaópor
  • 2 ek méz
  • 1 tk vanília esszencia
  • 15 dkg porcukor
  • 2-3 ek tej - lm dietaban pl. natúr magtej

karamelles_dupla_csokis_brownie2.jpg

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Sütőpapírral béleljünk ki egy magas falú tepsit vagy tűzálló tálat. Kezdjük el a brownie tésztájának összeállítását: a vajat, a kakaóport, cukrot egy kézi mixerrel keverjük kb. 2 percig egy tálban. Utána egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a vanília esszenciát. Egy másik keverőtálban mixeljük össze a lisztet, sütőport, sót, és a fahéjat. Keverjük alaposan össze. Most jöhet a csokipasztilla, a felezett dió (ezekből hagyjunk a díszítéshez egy keveset). A száraz alapanyagokat keverjük alaposan össze a nedvessel, majd öntsük bele a tepsibe. Tegyük a sütőbe és süssük 30-35 percig. Ha kész, hagyjuk 5 percig pihenni, majd egy evőpálcikával, vagy egy fakanál végével szurkáljuk meg a tésztát.

A karamell öntetet készítsük el addig. A felsorolt alapanyagokat egy magas falú tejforralóban, vagy más edényben. Először a vajat olvasszuk meg, aztán jöhet a cukor, a víz. Ha felolvadt, akkor jöhet a só, és végül a sűrített tej. 

Az enyhén kihűlt lyukacsos tésztára öntsük a karamell szószt, kenjük szét rajta egy tortakenővel (egy keveset tegyünk ebből is félre a díszítéshez). tegyük hűtőbe 1 órára vagy a fagyasztóba 30 percre, hogy a karamell meg tudjon szilárdulni. Ezalatt a csokimázat is elkészíthetjük:

A vajat, kakaóport, mézet, vaníliát keverjük össze egyneművé. Adjuk hozzá a porcukrot, a tejet és alaposan keverjük össze habosra, krémesre. Ha a megadott 2 ek tej kevésnek tűnik, nyugodtan adjunk hozzá többet, de fontos, hogy apránként, nehogy túl híg legyen. 

Amint kivettük a hűtőből a brownie-t, rákenhetjük a csokimázat, megszórhatjuk a maradék csokipasztillával és dióval. A legtetejét pedig csíkozva öntözzük meg a karamell maradékával.

Azonnal tálaljuk, de a hűtőben kissé megdermesztve is tálalhatjuk. Ki hogy szereti. 

Jó étvágyat hozzá!

 

karamelles_dupla_csokis_brownie1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8912330013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása