Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Fokhagymás-vajas, sajttal, gombával töltött csirkemell

2017. november 17. - Heni süt neked

A csirkemell egy nagyon finom, kellemes húsféle. Sajnálatos módon viszont meglehetősen száraz. Tudom, tudom, van pár trükk, amivel ezt megakadályozhatjuk. Ez a mostani recept azonban nem csak erről szól. Ennek az ízkavalkádnak minden falatja mámoros élvezetet nyújt. Konkrétan ujjongnak az ízlelőbimbóink, hogy ezt érezhetik. Selymes fokhagymás vaj, üde, enyhe földízű gomba, és szaftos, puha hús. Ez maga a mennyország! Kipróbálásra erősen ajánlott, de vigyázz, függőséget okoz! :)

fokhagymas-vajas_gombakremmel_toltott_csirkemell.jpg

Hozzávalók:

Gomba töltelék

 Hús:

  • 4 db kisebb csirkemell filé, bőr nélkül
  • só, bors
  • 1 tk hagymapor
  • nagy csipet aprított petrezselyem
  • 8 szelet mozzarella - lm diétában lm mozzarella
  • parmezán sajt - opcionális

Mártás:

  • 2 ek olaj
  • 2 nagy fokhagyma gerezd
  • 1 ek dijoni mustár
  • 3-4 dl tej - lm diétában magtej vagy lm tej
  • 5 dkg parmezán sajt - lm barát a parmezán :)
  • só, bors
  • 1/2 ek keményítő a sűrítéshez
  • friss petrezselyem

 fokhagymas-vajas_gombakremmel_toltott_csirkemell2.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra

Melegítsük fel a vaj és az olaj keverékét egy serpenyőben. Azért kell keverni, mert a vaj hamar megég, viszont olajjal keverve ezt elkerülhetjük. Adjuk hozzá a fokhagymát, majd kis átforgatás után mehet bele a felszeletelt gomba. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az apróra felvágott petrezselymet. Kevergessük, amíg a gomba megpuhul (kb. 5-7 perc). Hagyjuk kihűlni, hogy dolgozni tudjunk vele.

Töröljük szárazra a csirkemelleket. Sózzuk, borsozzuk,szórjuk meg a hagymaporral úgy, hogy mindenhol bevonja. Ezután zsebet vágunk mindegyik csirkemellbe és beleteszünk 2-2 szelet mozzarellát. A gombás keveréket osszuk 4 részre úgy, hogy a szaftját nem adjuk hozzá. Tegyük a zsebekbe és adjunk hozzá egy-egy evőkanálnyi parmezánt. 2-3 fogpiszkával tűzzük össze a húsokat, hogy a gombák ne tudjanak sütés közben kijönni.

Tegyük vissza a csirkemelleket a serpenyőbe, ahol a gomba visszamaradt vajas, fokhagymás szaftja van. Süssük meg mindkét oldalát a húsnak, amíg megkapja, amíg kicsit megpirul. Majd fedjük le fóliával és tegyük az előmelegített sütőbe, 20 percre. Ennyi idő alatt átsül a hús. Majd vegyük le a fóliát és 5 további perc alatt pirítsuk meg kissé. Vegyük ki a sült csirkemelleket a serpenyőből. Tegyük a tűzhelyre , közepes lángra. A visszamaradt sült szafthoz adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, mustárt és a tejet. Keverjük össze, majd öntsük hozzá a kevés vízben feloldott keményítőt és forraljuk fel. Most jöhet a parmezán maradék része. Keverjük hozzá a mártáshoz. Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a felaprított petrezselymet. Tegyük vissza a húst a mártásba. És kész is vagyunk ezzel a csodás, szaftos, ropogósra sült, töltött csirkemellel. 

Tálaljuk rizzsel, párolt zöldségekkel vagy tésztával.

Jó étvágyat!

fokhagymas-vajas_gombakremmel_toltott_csirkemell1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8712828940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovizsike · www.http//blog.hu 2017.11.18. 10:46:35

Tetszik kipróbálom köszike...

Jossarian 2017.11.19. 21:04:16

Na ez egy jo vega recept! Ma mar nem, de a heten meglesz
süti beállítások módosítása