Pikk-pakk elkészül. Elmondhatatlanul finom. Olyan ropogós, hogy ilyet még nem ettél. Nem igazi rósejbni, de majdnem. Minimális alapanyag, maximális élvezet. Ennél jobb köret nincs is. Ha valaki azt mondja, hogy van, az hazudik.
Tőmondatokban ennyit erről a mennyei mannáról.
És akkor legeltesd a szemed, induljon be a nyálelválasztás:
Hozzávalók:
- 5-6 szem burgonya
- 1-2 ek libazsír
- 3-4 szál friss kakukkfű
- só, bors
Elkészítése:
Egy uborka gyalun szeleteljük vékonyra a krumplikat héjastól. Egy serpenyőbe tegyünk fél evőkanálnyi libazsírt. Kenjük szét a serpenyő alján. Rakjuk le körben, spirálisan a szeleteket. Közben csepegtessünk keveset a libazsírból időnként a rétegek közé, sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg kakukkfűvel a burgonya szeleteket.
Legvégül egy a serpenyő méretűre vágott sütőpapírral fedjük le az egészet és kezdjük el sütni a gázon. Tegyünk valami súlyt a tetejére, pl. egy mélytányért, benne 1 kg sóval. Ettől a leszorítástól lesz igazán ropogós a rósejbni alja. Kb. 8 perc után egy tányér segítségével fordítsuk meg az egészet, hogy most a teteje kerüljön az aljára és piruljon szintén ropogósra. Újabb 5-7 perc után már el is készült ez a csodásan egyszerű és finom köret, ami persze önálló ételként is megállja a helyét.
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.
Sőt! A FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
Jó étvágyat!