Mindenki készülődik már az ünnepekre, tervezgeti a legjobb menüsort. Vannak, akik a klasszikus, tradicionális ételek mellett döntenek, mint minden évben, és vannak, akik kísérletezgetőbbek, vágynak új ízekre. Mindkét megoldás tökéletes. A mostani ajánlatom egy nem a szokásos, mégis ismerős ízvilágot tükröz, hiszen minden olyan zamat fellelhető benne, ami az ünnepekhez kapcsolódik. Ilyen a narancs, a gránátalma, méz. Egyszerűsége megkapó, aromája csodás, tálalási lehetősége fantasztikus és még pénztárcabarát is. Jó szívvel ajánlom az ünnepi asztalra.
Hozzávalók:
- 6 db csirke felsőcomb
- 75 dkg apró szemű burgonya
- 1 ek olívaolaj
- 5-6 levél friss zsálya
- só, bors
- 4-5 ek méz
- chilipehely - ízlés szerint
- 1 tk fokhagymapor
- 1 narancs
- fél gránátalma
- petrezselyem
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsire fektessük a besózott, borsozott csirkecombokat először bőrükkel lefelé. A felső részüket kenjük be az előzőleg a mikróban megmelegített méz, valamint a chilipehely és fokhagymapor keverékével. Majd fordítsuk meg a combokat és kenjük be a bőrös részt is a mézes mázzal.
Az apró szemű krumplikat egy tálban keverjük össze az olívaolajjal és az aprított zsályalevelekkel. Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük a combok köré. Az egész tetejére helyezzük a vékony szeletekre felvágott narancsokat.
Tegyük az egészet a sütőbe és kb. egy órán át süssük, míg a hús ropogós, aranybarna nem lesz és könnyen leválik a csontról. Ez idő alatt a burgonyaszemek is szép barnák és ropogósak lesznek.
Tálaláskor szórjuk meg a gránátalma "gyöngyeivel". Ezt a legkönnyebben úgy tudjuk megtenni, ha a félbevágott gránátalmát egy fakanál segítségével ütögetjük. Így könnyen kipotyognak a szemek. Legvégül szórjuk meg az aprított petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.
Sőt! A FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!