Az áfonyás gyümölcskenyér puha, omlósan lágy tésztájú, tele finoman pikáns áfonyával, és citrusos aromával. Ezt a csodás süteményt pillanatok alatt össze lehet állítani, sőt az ünnepek előtt el is lehet készíteni, hiszen a sütés után még 3 napig garantáltan friss marad szobahőmérsékleten, illetve 6 napig hűtőben tárolva, feltéve ha alufóliába vagy folpackba csomagoljuk. Így akár előre is dolgozhatunk, hogy ne szakadjon minden sütés-főzés a nyakunkba egyszerre.
De térjünk vissza a lényegre!
Hozzávalók:
- 15 dkg friss vagy fagyasztott vörös áfonya (esetleg aszalt)
- 25 dkg liszt - gm diétában Schar mix
- 10 dkg cukor - vagy ennek megfelelő édesítő
- 1 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 4 ek méz
- 2 db tojás
- 1 narancs leve és héja reszelve
- 2 ek olvasztott vaj - lm diétában margarin
- kevés őrölt kardamom - opcionális
- 1 csillagánizs - opcionális
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.
Sőt! A FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!