Habár nagyon kis egyszerűnek tűnik, mégis ízében olyan telt, aromákban gazdag ez az egytálétel, hogy balgaság lenne kihagyni. A tejszín selymessége, a csirkemell kockák teljessége, valamint a pirított barna csiperke földes aromája maga a tökéletesség. Fűszerek alig kellenek. A só, bors, mint alapfűszer és némi szerecsendió, kevés fehérbor épp elég ahhoz, hogy előcsalogassuk az alapanyagok természetes ízét. Egy kevés sajt, fokhagyma tovább fokozza az ízeket. És hát a tészta. Rátaláltam egy lenmagos penne tésztára, ami azontúl hogy egészséges, még nagyon finom is. Összességében egy krémes csodát kapunk isteni pennével.
Hozzávalók 2 fő részére:
- 25-30 dkg lenmagos penne
- 30 dkg barna csiperke
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 3 dl tejszín - lm diétában lm tejszín
- só, bors, szerecsendió
- 1,5 dl fehérbor
- 5 dkg parmezán
- 1 kisebb fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés saláta mix
Elkészítése:
A vajon pirítsuk meg gombát, majd a serpenyőből vegyük ki, tegyük félre. Ezután tegyük bele a felkockázott hagymát, aztán a csirkemell kockákat. Sózzuk borsozzuk, adjuk hozzá a szétzúzott fokhagymát is. Pirítsuk ezt is le. Ha elkészült, tegyük vissza a serpenyőbe a gombát. Öntsük fel a tejszínnel, forraljuk össze, most jöhet a bor. (Soknak tűnhet a folyadék, de fel fogja szívni a tészta a nagy részét. Sőt, érdemes egy kis főzővizet is félretennünk, ha később nagyon besűrűsödne.) Azzal is forraljuk fel egyet. Zárjuk el a lángot alatta. Közben főzzük ki a tésztát. NE főzzük túl!!! Ha elkészült öntsük össze a tejszínes raguval.
Tálaláskor szórjuk meg a reszelt parmezánnal és kevés kevert salátával. Elkészült a tökéletes és mennyei tésztánk.
A gombáért köszönet: amigombank.hu
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.