Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Mennyei csokitorta lisztmentesen, 2 összetevőből

2018. április 29. - Heni süt neked

Valami finomságnak lennie kell a hosszú hétvégén is! Na, de nem mindegy, hogy órákat kell pepecselni vele, vagy pedig összesen KÉT összetevőből, szinte azonnal elkészül. Mert ez a pazar, krémes csokitorta ez utóbbi kategóriába tartozik. Eleve nagy előny, hogy nem kell rákészülni, mert csokoládé és tojás minden háztartásban van. És valóban csak ennyire van szükségünk. Azon túl, hogy liszt-,és laktózmentes, így glutén-, és laktózérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják, mennyeien finom, krémes, puha csokoládétorta lesz az eredmény. A letisztult és teljes csoki íz, a habkönnyű állag feledhetetlen élményt nyújt. És persze azt a felemelő érzést, hogy szinte a semmiből varázsoltunk valami olyan csodát, amiért minden családtagunk remegő kézzel nyúl az utolsó darabért, remélve, hogy az az övé lesz...

4_3.jpg

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 30 dkg csokoládé - ha szeretjük a teljes csoki aromát, akkor étcsokit, ha inkább a lágyabb ízeket kedveljük, akkor tejcsokit használjunk

3_2.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!

  1. Olvasszuk fel a darabokra tört csokoládét mikróban (kb, 1 perc), de ha ellenérzésünk van ezzel, akkor gőz fölött tegyük mindezt.
  2. Válasszuk külön a tojásokat. A fehérjét egy kézi mixerrel verjük fel habbá.
  3. A tojás sárgáját egyenként keverjük bele az olvasztott csokoládéba (vigyázzunk, hogy ne legyen forró, de ne is hűljön ki, mert akkor visszadermed)
  4. A felvert tojásfehérjének felét keverjük óvatosan bele a csokikrémbe. Vigyázva, hogy ne törjön össze a hab. A legjobb egy spatulát használni ehhez. Majd a maradék habbal is járjunk el ugyanígy.
  5. Kenjünk ki vajjal/olajjal egy tortaformát, és öntsük bele a csokikrémet.
  6. Tegyük be az előmelegített sütőbe és süssük 30 percig.
  7. Ha elkészült, hagyjuk kicsit kihűlni, majd egy lapostányér segítségével borítsuk ki a formából az elkészült tortánkat, majd egy másikkal fordítsuk vissza.                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Javaslatok: akár megszórjuk porcukorral, akár vanília fagyival, akár gyümölccsel kínáljuk, biztos a siker!

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

1_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2813855766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása