Valami finomságnak lennie kell a hosszú hétvégén is! Na, de nem mindegy, hogy órákat kell pepecselni vele, vagy pedig összesen KÉT összetevőből, szinte azonnal elkészül. Mert ez a pazar, krémes csokitorta ez utóbbi kategóriába tartozik. Eleve nagy előny, hogy nem kell rákészülni, mert csokoládé és tojás minden háztartásban van. És valóban csak ennyire van szükségünk. Azon túl, hogy liszt-,és laktózmentes, így glutén-, és laktózérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják, mennyeien finom, krémes, puha csokoládétorta lesz az eredmény. A letisztult és teljes csoki íz, a habkönnyű állag feledhetetlen élményt nyújt. És persze azt a felemelő érzést, hogy szinte a semmiből varázsoltunk valami olyan csodát, amiért minden családtagunk remegő kézzel nyúl az utolsó darabért, remélve, hogy az az övé lesz...
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 30 dkg csokoládé - ha szeretjük a teljes csoki aromát, akkor étcsokit, ha inkább a lágyabb ízeket kedveljük, akkor tejcsokit használjunk
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
- Olvasszuk fel a darabokra tört csokoládét mikróban (kb, 1 perc), de ha ellenérzésünk van ezzel, akkor gőz fölött tegyük mindezt.
- Válasszuk külön a tojásokat. A fehérjét egy kézi mixerrel verjük fel habbá.
- A tojás sárgáját egyenként keverjük bele az olvasztott csokoládéba (vigyázzunk, hogy ne legyen forró, de ne is hűljön ki, mert akkor visszadermed)
- A felvert tojásfehérjének felét keverjük óvatosan bele a csokikrémbe. Vigyázva, hogy ne törjön össze a hab. A legjobb egy spatulát használni ehhez. Majd a maradék habbal is járjunk el ugyanígy.
- Kenjünk ki vajjal/olajjal egy tortaformát, és öntsük bele a csokikrémet.
- Tegyük be az előmelegített sütőbe és süssük 30 percig.
- Ha elkészült, hagyjuk kicsit kihűlni, majd egy lapostányér segítségével borítsuk ki a formából az elkészült tortánkat, majd egy másikkal fordítsuk vissza.
Javaslatok: akár megszórjuk porcukorral, akár vanília fagyival, akár gyümölccsel kínáljuk, biztos a siker!
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.