Egy igazi mediterrán ízvilág köszön vissza ennél az ételnél. Ismét egy olyan recept, ami nagyon hamar elkészül, amihez nem kellenek extra alapanyagok és ami egy ilyen napfényes, csodás időben megidézi nekünk a déli országok irigyelt ízvilágát.
Nincs szükségünk másra, mint cukkinire, hagymára, kolbászra, és jó minőségű passzírozott paradicsomra. No meg istenien friss zöldfűszerekre.
Na de lássuk:
Hozzávalók 4 főre:
- 2 db cukkini (vékonyabb, zsenge fajta)
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 szál jó minőségű szárazkolbász
- olívaolaj
- friss rozmaring, kakukkfű
- 1 csomag újhagyma ZÖLDJE - soha ne dobd ki!!!
- só, bors, provance-i fűszerkeverék
- egy csipet cukor, hogy elővarázsolja az ízeket
- 1 üveg passzírozott paradicsom
Elkészítése:
A felhevített olajon pirítsuk meg a felkockázott hagymát, majd a felkarikázott kolbászt. Sózzuk, borsozzuk. Most jöhet a félbe vágott és felkarikázott cukkini. Ekkor kerüljön rá a provance-i fűszerkeverék. Pirítsuk kicsit össze az egészet, majd öntsük nyakon a passzírozott paradicsommal.
Mehetnek bele a friss fűszernövények. Rottyantsuk össze az egészet. Ne engedjük, hogy szétfőjön a cukkini, inkább hagyjuk kissé ressre, hogy legyen mit harapni rajta. Legutoljára keverjük bele a felszeletelt újhagyma zöldet. Ez még frissebbé varázsolja. Kevesebb, mint 20 perc alatt elkészül ez a mediterrán vidéket megidéző és a napfényt a mindennapjainkba bevarázsoló ételünk. Egyszerű és mégis milyen nagyszerű!
Tálaláskor friss kenyeret kínáljunk, amivel ezt a mennyei szaftot további élvezet lesz kitunkolni!
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.