Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Egy egészséges főzelék különlegesség

2018. május 09. - Heni süt neked

Nem, nem. Nem az alapanyag miatt különleges ez az étel, hiszen kínai kelből készül. Hanem a fűszerezése az, ami miatt egy igazi finomság, egy különleges ízvilágú főzelékről beszélek. Ötvöztem a hazai kelkáposzta főzelék ízét a kínai öt fűszerkeverék aromájával. Az eredmény hatásos. Az eredmény zseniális. Az eredmény lenyűgöző és magával ragadó.

Képzeljétek el a köménymag - fokhagyma kombót egy chilis - öt fűszerkeverékes duóval párosítva. Elsőre talán furcsán hangzik, de hidd el, nagyon kellemesen elvannak együtt. Segítik és támogatják egymást, hogy a végkifejlet valami fenséges legyen. 

És hogy mitől egészséges? Hát attól, hogy ez a főzelék NINCS se rántva, se habarva, se keményítővel sűrítve. Cukorbetegeknek, glutén- és laktózérzékenyeknek, az alakjukra odafigyelőknek tökéletes megoldás, hogy a megszokott ízeken túl élvezhessenek bűntelenül egy különleges finomságot. 

img_4475.jpg

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 közepes kínai kel
  • só, kínai 5 fűszerkeverék, szecsuáni bors, köménymag
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-1,5 l zöldség alaplé
  • 1 szál kolbász feltétnek
  • kevés olívaolaj

kinai_kel_kollazs.jpg

Elkészítése:  

Vágjuk hosszában félbe a kelt, majd kockázzuk fel közepes/nagyobb darabokra mindkét részét. Kevés olajat hevítsünk, majd tegyük bele a kínai kel egyik felét. Fűszerezzük sóval, szecsuáni borssal, az 5 fűszerkeverékkel, köménymaggal és a felaprított fokhagymával. Kicsit pirítsuk át, majd öntsük fel az alaplével. Forraljuk fel és főzzük kb. 5-7 percig, ezalatt meg is puhul a zöldségünk. Ekkor egy botmixerrel pürésítsük, ezzel önmagát sűrítve be a főzeléket. Ezután adjuk hozzá a kel másik felét, majd ezt is főzzük nem több, mint 5 percig. 

A felkarikázott kolbász mindkét oldalát egy kevés olajon ropogósra sütjük. Máris elkészült a pikáns főzelékünk feltéttel együtt. 

Az egész nagyon alacsony kalóriájú, szénhidrát tartalma minimális. Ha megálljuk, hogy ne együnk hozzá kenyeret, akkor tényleg egy egészséges finomságot ehetünk, büntetlenül. 

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_4473_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8813873952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása