Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Zöldbab sült camemberttel

2018. június 27. - Heni süt neked

A friss, roppanós zöldhüvelyű ceruzabab mindig ámulatba ejt. Az a harsogó zöld szín, azok a vékony, egyenes szárak... Bevallom először a látványba szerettem bele. Itthon nem mindig lehetett ilyet kapni, hiszen alapvetően, ha zöldbabról beszéltünk, akkor a klasszikus sárga jutott mindenki eszébe. Igaz, volt korábban is zöldhüvelyes, de nem ceruzabab, az másik kaszt. Aztán a nagy változások idején, amikor olyan sok minden jött be az országba, és persze a nagy gasztroforradalom idején, vagyis úgy 15 éve megjelent ez a verzió is. Mert igény volt rá. Hiszen láttuk Jamie-nél és Nigellánál a Spektrumon, és azonnal ki akartuk mi is próbálni. Így a kereslet megint csak meghatározta a kínálatot. Szerencsére. 

Na, de térjünk vissza a mai recepthez. A világ legegyszerűbb és nagyon ízletes étele ez, ami ráadásul szinte minimális kalóriát tartalmaz, cukorbetegnek, diétázóknak kiváló, de azoknak is, akik csak szeretik és értékelik az új és pazar zamatokat.

Nem kell túlbonyolítani ezt a dolgot. 3-4 összetevő, minimális ráfordított idő és energia, előkészítés szinte nuku. Ugye milyen csábító? És akkor az ízéről még nem is beszéltem :)

img_4828.jpg

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöld ceruzabab
  • 5 dkg vaj/margarin
  • 15 dkg camembert sajt - lm diétában növényi sajttal helyettesítsük
  • 1 csokor kapor vagy petrezselyem
  • só, bors, chilipehely
  • csipet reszelt citromhéj és pár csepp citromlé

img_4827.jpg

Elkészítése:

Melegítsük el sütőt 180 fokra!

Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, tegyük bele a megmosott babot (nyugodtan maradjon rajta egy kevés víz, ebben fog párolódni), fűszerezzük, reszeljük rá egy citrom héját, majd szórjuk meg frissen vágott kaporral. Ha valaki nem szereti, petrezselyemmel helyettesítse! Tegyük a sütőbe majd süssük 10-15 percig, amíg a bab meg nem puhul. Szerintem akkor az igazi, ha nem főzzük túl, hagyjuk ressre puhulni. Az utolsó 5 percben tépkedjük rá a sajtot és grillezzünk rá. 

Tálaláskor pár csepp citromlével frissítsük fel! Kész is! Friss, üde és harsogóan ropogós, miközben a camembert darabok krémesen olvadnak szét... Mennyei!

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1614050314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2018.07.09. 17:22:39

Megcsináltam! Nagyon finom lett. Igaz, én köretként tálaltam fel egy sima, serpenyőben kisütött süllő filéhez, amire a són kívül csak pár csepp citromlevet csepegtettem. Nem csináltam túl fűszeresre, mert a süllő csak másodhegedűs volt a tányéron, az ízvilágot a camembert (és némi chili) dominálta. :o)

Horn Mici 2018.07.18. 11:35:19

Bocs, nyelvtannáci leszek. Csak kár rontani az oldal élményét apró, de szemet szúró hibával.
A camembert kiejtése kb 'kámamber', szóval nincs t a végén, így a címben camembert-rel a jó. Törölheted is majd ezt a kommentet

Horn Mici 2018.07.18. 11:35:40

Napláne moderálás után, szóval el se kell tüntetni
süti beállítások módosítása