Nincs is annál jobb, mint amikor egy isteni krémet kenegetünk foszlós, puha kenyerünkre. Legyen ez zöldségkrém vagy akár májpástétom, netán húskrém, ezek mind elvarázsolják az embert egyszerűségükkel és csodás zamatukkal.
Így van ez velem és ezzel a gombakrémmel is. Selymes, krémes, pikáns és egyszerűen csodás. Különleges ízvilágát az a tormás sajtkrém adta meg, amire az egyik szupermarketben leltem. Annyira különleges aromát kölcsönöz a gombának, amit el se képzelnénk. Épp ezért muszáj kipróbálni. Pazar vacsorára, vendégvárónak vagy csak úgy...
Hozzávalók:
- 50 dkg szeletelt csiperke gomba
- 1 kis fej hagyma
- kevés olaj
- só, bors
- 15 dkg tormás sajtkrém - lm diétában reszelt torma egy kis lm joghurtban elkeverve
- kis marék saláta mix
Elkészítése:
Az olajon pirítsuk le a gombaszeleteket, sózzuk, borsozzuk. Ha megsült a gomba, hagyjuk kihűlni. Egy botmixerrel pürésítsük, majd keverjük hozzá a sajtkrémet. Végül keverjük bele a saláta mixet. Ezzel el is készült az isteni, pikáns gombakrémünk.
Pirítóssal vagy friss, puha kenyérrel a legfinomabb. Ha egy pohár sört is kínálunk hozzá, na az már maga a mennyország.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.