Egyszerű, nyári, laza ízek. Kevés konyhában eltöltött idő. Mennyei aromák, szemnek is tetsző étel. Ugye milyen jól hangzik? Akkor azonnal állj neki, és készítsd el a világ legegyszerűbb ételét, ezt a friss paradicsomból, fűszerekből és sült gombából álló kis csodát. Ahogy az első falatot a szádban ízlelgeted, elsőre azonnal a nyár jut eszedbe. A napérlelte paradicsom, a friss fűszernövények, a csodás portobello a maga letisztult ízével, mind ezt a csodás évszakot idézi. Egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége.
Hozzávalók 2 főre:
- 25 dkg fusilli tészta -gm diétában gm tészta (bármilyen)
- 25 dkg portobello gomba
- 50 dkg húsos paradicsom
- 1 ek provance-i fűszerkeverék
- olaj
- só, bors, cayenne-i bors - ez utóbbi opcionális
- 2-3 gerezd fokhagyma - ízlés szerint
Elkészítése:
Amíg feltesszük a sós vizet forrni a tésztához, addig kevés olajon pirítsuk meg a felszeletelt (ne túl vékonyra!) gombákat. Mindkét oldalukat süssük majdnem ropogósra.
Ha felforrt a víz, tegyük bele a tésztát és főzzük kb. 8-10 percig. Lényeg, hogy al dente-re. Mindig leírom, hogy ez nem úri huncutság, hanem mezei praktika. Ugyanis, ha így főzzük meg, akkor lesz még annyi szufla a főtt tésztában, hogy a szósz szaftját magába tudja majd szívni. Ily módon lesz a paradicsomos tésztánk teljesen átjárva a szúgóval.
Szóval: amíg fő a tészta, addig kevés olajra tegyük rá a felkockázott paradicsomokat, adjuk hozzá a fűszereket, majd reszeljük bele a fokhagyma gerezdeket. Főzzük jól össze, amíg mártást nem kapunk, ez kb. annyi idő, míg kifő a tészta.
Ha elkészültünk mindennel, akkor a tésztát, miután leöntöttük róla a vizet (tegyünk félre egy bögrényit a főzőléből, jól jöhet még, ha túlságosan beszívná a tészta a szaftot), keverjük össze a paradicsomszósszal.
Tálaláskor tegyük a tészta tetejére a sült portobellot, Kevés petrezselyem zölddel frissítsük, díszítsük.
Egyszerű, mégis tökéletes ételt készítettünk. Szemnek, szájnak tetsző és ízletes, isteni tészta.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!
A gombáért köszönet a ChefGomba termékcsaládnak!