Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Paradicsomos fusilli tészta, pirított portobelloval

2018. július 27. - Heni süt neked

Egyszerű, nyári, laza ízek. Kevés konyhában eltöltött idő. Mennyei aromák, szemnek is tetsző étel. Ugye milyen jól hangzik? Akkor azonnal állj neki, és készítsd el a világ legegyszerűbb ételét, ezt a friss paradicsomból, fűszerekből és sült gombából álló kis csodát. Ahogy az első falatot a szádban ízlelgeted, elsőre azonnal a nyár jut eszedbe. A napérlelte paradicsom, a friss fűszernövények, a csodás portobello a maga letisztult ízével, mind ezt a csodás évszakot idézi. Egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. 

img_5200.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 25 dkg fusilli tészta -gm diétában gm tészta (bármilyen)
  • 25 dkg portobello gomba
  • 50 dkg húsos paradicsom
  • 1 ek provance-i fűszerkeverék
  • olaj
  • só, bors, cayenne-i bors - ez utóbbi opcionális
  • 2-3 gerezd fokhagyma - ízlés szerint

img_5197.jpg

Elkészítése:

Amíg feltesszük a sós vizet forrni a tésztához, addig kevés olajon pirítsuk meg a felszeletelt (ne túl vékonyra!) gombákat. Mindkét oldalukat süssük majdnem ropogósra.

Ha felforrt a víz, tegyük bele a tésztát és főzzük kb. 8-10 percig.  Lényeg, hogy al dente-re. Mindig leírom, hogy ez nem úri huncutság, hanem mezei praktika. Ugyanis, ha így főzzük meg, akkor lesz még annyi szufla a főtt tésztában, hogy a szósz szaftját magába tudja majd szívni. Ily módon lesz a paradicsomos tésztánk teljesen átjárva a szúgóval.

img_5198.jpg

Szóval: amíg fő a tészta, addig kevés olajra tegyük rá a felkockázott paradicsomokat, adjuk hozzá a fűszereket, majd reszeljük bele a fokhagyma gerezdeket. Főzzük jól össze, amíg mártást nem kapunk, ez kb. annyi idő, míg kifő a tészta. 

Ha elkészültünk mindennel, akkor a tésztát, miután leöntöttük róla a vizet (tegyünk félre egy bögrényit a főzőléből, jól jöhet még, ha túlságosan beszívná a tészta a szaftot), keverjük össze a paradicsomszósszal. 

Tálaláskor tegyük a tészta tetejére a sült portobellot, Kevés petrezselyem zölddel frissítsük, díszítsük.

Egyszerű, mégis tökéletes ételt készítettünk. Szemnek, szájnak tetsző és ízletes, isteni tészta. 

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

A gombáért köszönet a ChefGomba termékcsaládnak!

img_5201.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2614118085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása