Valljuk be őszintén, hogy egy mezei sült csirkecomb is tud csodás lenni. Jó fűszerezésével, ropogós bőrével, és egy kevert salátával a kánikula egy könnyed, ízletes ebédje lehet, magas élvezeti szinttel.
Semmi másra nincs szükség, mint hogy jól készítsünk el egy jó alapanyagot. Egy helyes, kapirgálós csirke ízletes combja mennyei szintre tudja emelni ezt az egyszerű ételt. A saláta pedig egy olyan kiegészítője, ami sokat hozzá tud adni az élvezeti értékéhez, komplexitásához. Mert így együtt maga a tökély.
Hozzávalók 2 főre:
- 4 db csirkecomb (itt felsőcomb)
- kevés olívaolaj a sütéshez
- só, bors, fűszerpaprika, cayenne bors, fokhagymapor, őrölt rozmaring (1/2 tk mindegyikből összekeverve)
- 1 zacskó rukkola
- 1/4 jégsaláta
- 5 dkg fetasajt - lm diétában lm mozzarella
- 4 ek olívaolaj
- 1 ek dijoni mustár
- 1 citrom leve
- só, bors
Elkészítése:
Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra!
Először is keverjük össze a fűszereket, majd forgassuk meg mindkét oldalán a combokat. Alaposan nyomkodjuk bele az ízeket rejtő keveréket. Tegyük egy tűzálló tálba vagy fémnyelű serpenyőbe a húsokat, de előtte tegyünk egy kevés olajat az aljára. A bőrét sózzuk be alaposan! Ez a titka, hogy ropogós, fnom legyen majd. Helyezzük a sütőbe (légkeverés hasznos lehet) 200 fokon 30 percet, majd vegyük vissza a hőt 170 fokra további 30 percre. Félidőben locsoljuk meg a kisült (enyhén olajos) szafttal a combok tetejét, hogy szép piros ÉS ropogós legyen a bőre.
Ezidő alatt készítsük el a salátát. Tegyük egy mély tálba a rukkolát, vágjuk hozzá a jégsalátát, majd egy kis, zárható üvegben keverjük és rázzuk össze az öntet hozzávalóit. Öntsük a saláta tetejére, végül morzsoljuk rá a fetát.
Ha minden elkészült, már tálalhatunk is. Csodásan ropogós bőrű csirkecombokat, mennyei finomságú salátával. Mindkettő egyszerű, letisztult ízeket rejt, nagy-nagy megelégedésünkre. A siker garantált.
Jelszó: egy hétköznapi étel is lehet különleges.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!